78210

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Stanislav Pácl (82.99.180.82) --- 22. 4. 2005
Medovina

Několik let řeším nadbytek medu výrobou medoviny.Ovšem zatím dělám pouze vařenou,ale chtěl zkusit i výrobu zastudena a proto bych se chtěl zeptat,zda s tím má někdo zkušenosti.Jedná se o jaký med je nejvodnější,jak přidávat koření atd.Dále kde se dají popřípadě získat informace.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 9841


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Eman (82.99.129.160) --- 23. 4. 2005
Re: Medovina

Web http://www.medovina.sk/
Za studena jsem to zkoušel a výsledek mě nenadchnul. MOžná jsem dělal něco špatně. Zkus to a dej vědět. Jakási pachuť tam byla. Bylinky vhodím po vaření a sebrání pěny a chvilku povařím. Po vychladnutí je zcedím. Med používám takový, co je na hranici povolených % vody - 19-20 a více. Do toho přidám živnou sůl, kvasinky (předem rozjeté v 1 litru), citrony a změřím si počáteční hustotu. Pak to chce teplo.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 9849


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu