78125

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Stanislav Pácl (82.99.180.82) --- 22. 4. 2005
Medovina

Několik let řeším nadbytek medu výrobou medoviny.Ovšem zatím dělám pouze vařenou,ale chtěl zkusit i výrobu zastudena a proto bych se chtěl zeptat,zda s tím má někdo zkušenosti.Jedná se o jaký med je nejvodnější,jak přidávat koření atd.Dále kde se dají popřípadě získat informace.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 9841


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Eman (82.99.129.160) --- 23. 4. 2005
Re: Medovina

Web http://www.medovina.sk/
Za studena jsem to zkoušel a výsledek mě nenadchnul. MOžná jsem dělal něco špatně. Zkus to a dej vědět. Jakási pachuť tam byla. Bylinky vhodím po vaření a sebrání pěny a chvilku povařím. Po vychladnutí je zcedím. Med používám takový, co je na hranici povolených % vody - 19-20 a více. Do toho přidám živnou sůl, kvasinky (předem rozjeté v 1 litru), citrony a změřím si počáteční hustotu. Pak to chce teplo.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 9849


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu