75556

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Vojtěch V . Protivínský --- 19. 1. 2002
Re: Jenterova chovná klícka

Jednou z největších výhod J. rámku je to, že se pro chov dají použít larvy
- staré jen několik hodin (větší počet vaječných rourek vychované matky)
- stejně staré (minimální riziko vykousání matečníků první líhnoucí se
matkou)

vojta


Kolko ludi tolko chuti ako sa hovori :-)) Jenterov ramik je skor vhodny pri
vacsom chove matiek
kde vyniknu jeho prednosti. Urcite sa neuplatni tam kde je potreba odchovat
par matiek za sezonu
ale ked zakladam 40 - 50 kusovu seriu , tak radsej tu matku najdem ako
prelarvovat take mnozstvo.

MS.



Ahoj ,
mně je to jasné ale ta příprava ,chytit matku dát ji do klícky a potom opet
rozebrat, takhle otrvřu úl jaqkýkoliv den vyndám plást a mám larviček víc
než potřebuji,vlastní nandáni larviček z Janterova ramku musí být
krásná,stejně to zkusím i takto ,
vyplavení a podebrání plovoucí larvičky z hladiny není taky náročné,
podstatně horší je to jen tak na sucho.přijetí ve starteru také není
problém
za dobré snůšky nebo pokrmit. Nerezová lžička je opravdu dobrá a pěkně
poušti larvičku a hladinu kde potom plave.
s pozdravem Martin Kupka
Novohradská 21,370 01 České Budějovice
tel: 0603 462 921

-
Dobry den .
Choval som matky aj klasicky prelarvovanim a podla mojich skusenosti je to
s Jenterovim ramikom
ovela rychlejsie . Problem z ocami nemam . Pri pouziti Jenterovho ramika je
ta vyhoda , ze sa nemusime
larvicky ani dotknut a mozme pracovat ryclejsie a da sa dosiahnut vyzsie
percento uspesnosti prijatia
larviciek .

Pozdravuje Suja Miroslav


---

---
Odchozí zpráva neobsahuje viry.
Zkontrolováno antivirovým systémem AVG (http://www.grisoft.cz).
Verze: 6.0.314 / Virová báze: 175 - datum vydání: 11.1.2002




Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 78


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Emanuel Vesely --- 21. 1. 2002
Re: Jenterova chovná klícka

Nevim jestli to tu padlo, ale cena jenterova rámku je 2300 Kč v Honey-wellu a je momentálně vyprodáno. Nevěřím, že se to tady ujme. Ale už jsem měl cukání to vyzkoušet. Cena mě vrátila na zem. Žádný zázrak to ale nemůže být, rozhodující je pro mě mít dobrou plemennou matku a dobré trubce v okolí. To budu řešit nejdřív.
Eman

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 83


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Bučková Markéta (88.146.5.72) --- 25. 11. 2006
Re: Senzorické hodnocení medu

Dobrý den,
jsem studentkou 4. ročníku na VŠ T.Bati ve Zlíně, fakulty technologické. V tomto semestru navštěvuji semináře předmětu zvaného SENZORICKÉ HODNOCENÍ POTRAVIN. Jako seminární práci jsem si vybrala senzorické hodnocení medu. Ráda bych se vás zeptala, zda jsou přesně popsány senzorické parametry hodnocení medu (jako je barva, konzistence, chuť), podle kterých lze senzoricky vyhodnotit kvalitu medu. Pokud ano, zašlete mi je prosím na můj mail, moc byste mi tímto pomohli při mém vypracování seminární práce. Předem děkuji za ochotu.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 19413


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Karel (88.103.157.154) --- 26. 11. 2006
Re: Senzorické hodnocení medu

Začal bych hledat tady:
http://old.mendelu.cz/~apridal/skripta/liter.htm
Karel

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 19422


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Pavel Votrubec (e-mailem) --- 26. 11. 2006
Re: Senzorické hodnocení medu

Kontaktuj Včelařský Výzkumák v Dole. http://www.beedol.cz/beedolcz.html

O kvalitě medu existuje česká norma.

Pavel


----- Original Message -----
From: "Bučková Markéta" <marpep/=/seznam.cz>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Saturday, November 25, 2006 2:36 PM
Subject: Re: Senzorické hodnocení medu


> Dobrý den,
> jsem studentkou 4. ročníku na VŠ T.Bati ve Zlíně, fakulty technologické. V
> tomto semestru navštěvuji semináře předmětu zvaného SENZORICKÉ HODNOCENÍ
> POTRAVIN. Jako seminární práci jsem si vybrala senzorické hodnocení medu.
> Ráda bych se vás zeptala, zda jsou přesně popsány senzorické parametry
> hodnocení medu (jako je barva, konzistence, chuť), podle kterých lze
> senzoricky vyhodnotit kvalitu medu. Pokud ano, zašlete mi je prosím na můj
> mail, moc byste mi tímto pomohli při mém vypracování seminární práce.
> Předem děkuji za ochotu.
>


--------------------------------------------------------------------------------


_______________________________________________
Konference Vcely
Vcely/=/v.or.cz
http://v.or.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/vcely

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 19428


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu