78508

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


stano (178.40.139.187) --- 7. 9. 2015
cukrovy sirup

da sa cukrovy sirup 3-2 urobit na sklad tj. na dlhsie skladovanie tak 2 masiace aby nezacal kvasit??? nema sa vraj varit lebo sa vytvara HMF - ma niekto skusenost s Maxinvert L 2400 dakujem Stano

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 67214


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Pavel (82.142.70.233) --- 7. 9. 2015
Re: cukrovy sirup

Osobně bych to neriskoval... Když si uvědomíte, že med dokáže začít kvasit, i když to je více než 80%-ní cukerný roztok, a tady máte roztok cca 60%-ní. Navíc i když třeba nezkvasí, za ty 2 měsíce to "zeslizovatí" a včely se vám akorát pěkně po..rou... Bude to hodně záviset i na skladovacích podmínkách...
Jinak si myslím, že rozpustit cukr ve vroucí vodě nebezpečné není, spíše by vám to asi pomohlo - protože by to zlikvidovalo kvasinky a další breberky a mělo by to tak oddálit výše uvedené,
Můj osobní názor...

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 67216


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
R. Pol�ek (85.71.180.241) --- 7. 9. 2015
Re: cukrovy sirup

Co já mám zkušenosti, takový cukerný roztok se mně vždycky zkazil. Navíc pokaždé trochu jiným způsobem, asi jak který mikroorganismus převládl. Někdy to byl čistý průhledný hustý rosol na povrchu, jindy třeba řídká zakalená smradlavá kapalina.
Zkažení při normální teplotě začne být viditelné už tak po 3 - 6 dnech. Přídavek propolisové tinktury coby desinfekce , pár kapek na litr, prodlouží dobu, kdy nejsou vidět známky kažení na asi dvojnásobek.
V malém množství já občas nějaký litřík roztoku, co mně na podzim zbude, zavařím do sklenic jako ovoce. HMF, pokud se zavaří šetrně, podle mně není větší problém, protože dříve se roztok cukru ke krmení na zimu vařil poměrně běžně a problémy nebyly. Dnes by při takovém krmení maximálně bylo viditelné menší oslabení včel na jaře ( můj názor).
Taky by podle mně bylo možné nádobu s roztokem prostě hodit do mrazničky.
Ve velkém množství by se asi roztok cukru do zásoby pořádně prodražil.
Jedině zjistit, jestli náhodou výrobci krmných směsí pro včely nepoužívají konzervační chemikálie neškodící včelám a sehnat je.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 67218


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
(217.117.209.107) --- 7. 9. 2015
Re: cukrovy sirup

Žasnu na jaké ptákoviny lidé také myslí. Cukerný roztok je nutné co nejrychleji zkrmit a je po problémech.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 67219


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu