78124

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Tomáš Heřman (e-mailem) --- 17. 6. 2008
Re:Cereni medu

no to asi bude cesta.

Prave problem je v tom pastovani, ze vrchni cast kde jsou vsechny necistoty se promicha a tak se dostane vsude. Tim, ze to delam v malych kyblikach je to vic prace protoze z kazdeho musim sebrat vrsek (a to se mi nedari dokonale) a tak si ted premyslim jak to vyresit na priste lepe - zejmena z casoveho hlediska. Vetsi nadoby zatim nemam a ani se mi do nich moc nechce protoze jsou tezky.

Diky

T.H.

> nejlépe je med od medometu nalévat do čeřící nádoby což může být i plastový sud
> opatřený ve spodní části řezným ventilem vrchem se med nalévá a na druhý den
> kdy všechny nečistoty a vzduch vystoupá nahoru tak se spodním ventilem vypouští
> V této nádobě lze i velmi pohodlně pastovat a ještě tekutý plnit rovnou do
> sklenic
>
> Pepan
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 30016


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Radim Polášek (e-mailem) --- 17. 6. 2008
Re: Re:Cereni medu

Když je čas prohlížet vytočený med každý den, dá se zachytit stav, kdy med
právě začal být tuhý. Nečistoty na povrchu medu jdou potom docela dobře
sebrat jen s malým množstvím medu třeba obyčejnou plastovou kuchyňskou
škrabkou . Ostatní med, když se rozmíchá nějakým míchadlem nebo třeba jen
velkou vařečkou, stane se opět na asi půl dne, den omezeně tekutý a je ho
možno nalít do sklenic. Po ztuhnutí je to něco mezi ztvrdlým medem a
pastovaným medem. Med je možné pár dalších dnů pravidelně míchat, dokud to
ještě půjde, bude se potom dávat hůře do sklenic, ale bude v nich po
zatuhnutí více "pastovatější" U některých medů to sebrání nečistot nepůjde,
med tuhne, ale na povrchu zůstane trvale tekutá vrstva, nebo zůstane úplně
tekutý. To by byl akátový med, kdysi to byl med z červeného jetelu z srpnové
snůšky, potom to budou medy s větším množstvím vody.

R. Polášek
----- Original Message -----
From: "Tomáš Heřman" <Herman.T/=/seznam.cz>
To: "Včelařská konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Tuesday, June 17, 2008 3:39 PM
Subject: Re:Cereni medu


no to asi bude cesta.

Prave problem je v tom pastovani, ze vrchni cast kde jsou vsechny necistoty
se promicha a tak se dostane vsude. Tim, ze to delam v malych kyblikach je
to vic prace protoze z kazdeho musim sebrat vrsek (a to se mi nedari
dokonale) a tak si ted premyslim jak to vyresit na priste lepe - zejmena z
casoveho hlediska. Vetsi nadoby zatim nemam a ani se mi do nich moc nechce
protoze jsou tezky.

Diky

T.H.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 30018


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
(e-mailem) --- 17. 6. 2008
Re:Cereni medu

To pastování mám na mysli až po sebrání nečistot které vyplavaly na povrch Já osobně při vytáčení med z čeřící nádoby přepouštím spodem do 30l sudů a zase pak dolévám vytočeným medem ty čeřící nádoby mám 3 a po skončení medobraní zbylé nečistoty odstraním a pastování provádím přepouštěním z jedné nádoby do jiné jakmile se med zakalí a ještě teče plním rovnou do sklenic Do jedné čeřicí nádoby se mi vleze 80 kg

Pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Tomáš Heřman <Herman.T/=/seznam.cz>
> Předmět: Re:Cereni medu
> Datum: 17.6.2008 15:39:26
> ----------------------------------------
> no to asi bude cesta.
>
> Prave problem je v tom pastovani, ze vrchni cast kde jsou vsechny necistoty se
> promicha a tak se dostane vsude. Tim, ze to delam v malych kyblikach je to vic
> prace protoze z kazdeho musim sebrat vrsek (a to se mi nedari dokonale) a tak
> si ted premyslim jak to vyresit na priste lepe - zejmena z casoveho hlediska.
> Vetsi nadoby zatim nemam a ani se mi do nich moc nechce protoze jsou tezky.
>
> Diky
>
> T.H.
>
> > nejlépe je med od medometu nalévat do čeřící nádoby což může být i plastový
> sud
> > opatřený ve spodní části řezným ventilem vrchem se med nalévá a na druhý den
> > kdy všechny nečistoty a vzduch vystoupá nahoru tak se spodním ventilem
> vypouští
> > V této nádobě lze i velmi pohodlně pastovat a ještě tekutý plnit rovnou do
> > sklenic
> >
> > Pepan
> >
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 30023


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu