78142

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


(e-mailem) --- 17. 6. 2008
Re:Cereni medu

To pastování mám na mysli až po sebrání nečistot které vyplavaly na povrch Já osobně při vytáčení med z čeřící nádoby přepouštím spodem do 30l sudů a zase pak dolévám vytočeným medem ty čeřící nádoby mám 3 a po skončení medobraní zbylé nečistoty odstraním a pastování provádím přepouštěním z jedné nádoby do jiné jakmile se med zakalí a ještě teče plním rovnou do sklenic Do jedné čeřicí nádoby se mi vleze 80 kg

Pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Tomáš Heřman <Herman.T/=/seznam.cz>
> Předmět: Re:Cereni medu
> Datum: 17.6.2008 15:39:26
> ----------------------------------------
> no to asi bude cesta.
>
> Prave problem je v tom pastovani, ze vrchni cast kde jsou vsechny necistoty se
> promicha a tak se dostane vsude. Tim, ze to delam v malych kyblikach je to vic
> prace protoze z kazdeho musim sebrat vrsek (a to se mi nedari dokonale) a tak
> si ted premyslim jak to vyresit na priste lepe - zejmena z casoveho hlediska.
> Vetsi nadoby zatim nemam a ani se mi do nich moc nechce protoze jsou tezky.
>
> Diky
>
> T.H.
>
> > nejlépe je med od medometu nalévat do čeřící nádoby což může být i plastový
> sud
> > opatřený ve spodní části řezným ventilem vrchem se med nalévá a na druhý den
> > kdy všechny nečistoty a vzduch vystoupá nahoru tak se spodním ventilem
> vypouští
> > V této nádobě lze i velmi pohodlně pastovat a ještě tekutý plnit rovnou do
> > sklenic
> >
> > Pepan
> >
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 30023


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu