78082

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


(e-mailem) --- 26. 5. 2008
Re:ridky med - kvaseni

To záleží na způsobu uskladnění
Po pár dnech voda v medu vystoupá nahoru a horní vrstva se ještě více zředí a ta teprve začne kvasit

pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: "ježek.obecný" <jezek.obecny/=/gmail.com>
> Předmět: ridky med - kvaseni
> Datum: 26.5.2008 07:39:07
> ----------------------------------------
> zdravím,
>
>
> za jak dlouho po vytočení začne kvasit med, je-li v něm ještě hodně vody?
>
>
> petr j.
>
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 29713


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Míra (80.188.188.170) --- 26. 5. 2008
Re: ridky med - kvaseni

Přidal bych se k tématu. Lze mícháním a pastováním z řídkého medu vodu dostat, aby nekvasil?

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 29721


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Tomáš Heřman (e-mailem) --- 26. 5. 2008
Re: ridky med - kvaseni

Prakticky jsem nezkousel, teoreticky vim o http://jjvcela.sweb.cz/Vysousec_medu_soubory/Vysousec_medu.htm

a tak to asi jde ....


T.H.

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: M?ra <e-mail/=/nezadan>
> Předmět: Re: ridky med - kvaseni
> Datum: 26.5.2008 11:32:46
> ----------------------------------------
> Přidal bych se k tématu. Lze mícháním a pastováním z řídkého medu vodu
> dostat, aby nekvasil?
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 29724


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
R. Polášek (85.71.1.251) --- 26. 5. 2008
Re: ridky med - kvaseni

V zimě pomohlo, když se med zhora, tak 10 % celkového objemu vybral a ostatní se rozehřálo a promíchalo. Med pak obyčejně přestal kvasit. Delším přeléváním rozehřátého medu ze sklenice od okurek do sklenice v zimě v nevytopené místnosti se mně zdálo, že určitá část vody z medu se při tom přelévání i odpařila a med byl potom hustější.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 29727


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
(e-mailem) --- 26. 5. 2008
Re: ridky med - kvaseni

tak ne ale jde to však že necháte med stát ve velké čeřící nádobě která má ventil alespoň dole voda vystoupá na horu a spodkem vypustíte med pokud bude mít tu správný obsah vody nebo lze také pak nad hladinu umístit teplovzdušný ventilátor a vodu odpařit

pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: M?ra <e-mail/=/nezadan>
> Předmět: Re: ridky med - kvaseni
> Datum: 26.5.2008 11:32:48
> ----------------------------------------
> Přidal bych se k tématu. Lze mícháním a pastováním z řídkého medu vodu
> dostat, aby nekvasil?
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 29730


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu