78159

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

ježek.obecný (e-mailem) --- 26. 5. 2008
ridky med - kvaseni

zdravím,


za jak dlouho po vytočení začne kvasit med, je-li v něm ještě hodně vody?


petr j.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 29710


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
(e-mailem) --- 26. 5. 2008
Re:ridky med - kvaseni

To záleží na způsobu uskladnění
Po pár dnech voda v medu vystoupá nahoru a horní vrstva se ještě více zředí a ta teprve začne kvasit

pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: "ježek.obecný" <jezek.obecny/=/gmail.com>
> Předmět: ridky med - kvaseni
> Datum: 26.5.2008 07:39:07
> ----------------------------------------
> zdravím,
>
>
> za jak dlouho po vytočení začne kvasit med, je-li v něm ještě hodně vody?
>
>
> petr j.
>
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 29713


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Míra (80.188.188.170) --- 26. 5. 2008
Re: ridky med - kvaseni

Přidal bych se k tématu. Lze mícháním a pastováním z řídkého medu vodu dostat, aby nekvasil?

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 29721


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
Tomáš Heřman (e-mailem) --- 26. 5. 2008
Re: ridky med - kvaseni

Prakticky jsem nezkousel, teoreticky vim o http://jjvcela.sweb.cz/Vysousec_medu_soubory/Vysousec_medu.htm

a tak to asi jde ....


T.H.

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: M?ra <e-mail/=/nezadan>
> Předmět: Re: ridky med - kvaseni
> Datum: 26.5.2008 11:32:46
> ----------------------------------------
> Přidal bych se k tématu. Lze mícháním a pastováním z řídkého medu vodu
> dostat, aby nekvasil?
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 29724


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

            
R. Polášek (85.71.1.251) --- 26. 5. 2008
Re: ridky med - kvaseni

V zimě pomohlo, když se med zhora, tak 10 % celkového objemu vybral a ostatní se rozehřálo a promíchalo. Med pak obyčejně přestal kvasit. Delším přeléváním rozehřátého medu ze sklenice od okurek do sklenice v zimě v nevytopené místnosti se mně zdálo, že určitá část vody z medu se při tom přelévání i odpařila a med byl potom hustější.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 29727


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
(e-mailem) --- 26. 5. 2008
Re: ridky med - kvaseni

tak ne ale jde to však že necháte med stát ve velké čeřící nádobě která má ventil alespoň dole voda vystoupá na horu a spodkem vypustíte med pokud bude mít tu správný obsah vody nebo lze také pak nad hladinu umístit teplovzdušný ventilátor a vodu odpařit

pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: M?ra <e-mail/=/nezadan>
> Předmět: Re: ridky med - kvaseni
> Datum: 26.5.2008 11:32:48
> ----------------------------------------
> Přidal bych se k tématu. Lze mícháním a pastováním z řídkého medu vodu
> dostat, aby nekvasil?
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 29730


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu