78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazení
| - (e-mailem) --- 26. 5. 2008
Re:ridky med - kvaseni
To záleží na způsobu uskladnění Po pár dnech voda v medu vystoupá nahoru a horní vrstva se ještě více zředí a ta teprve začne kvasit
pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: "ježek.obecný" <jezek.obecny/=/gmail.com> > Předmět: ridky med - kvaseni > Datum: 26.5.2008 07:39:07 > ---------------------------------------- > zdravím, > > > za jak dlouho po vytočení začne kvasit med, je-li v něm ještě hodně vody? > > > petr j. > > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 29713
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Tomáš Heřman (e-mailem) --- 26. 5. 2008
Re: ridky med - kvaseni
Prakticky jsem nezkousel, teoreticky vim o http://jjvcela.sweb.cz/Vysousec_medu_soubory/Vysousec_medu.htm
a tak to asi jde ....
T.H.
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: M?ra <e-mail/=/nezadan> > Předmět: Re: ridky med - kvaseni > Datum: 26.5.2008 11:32:46 > ---------------------------------------- > Přidal bych se k tématu. Lze mícháním a pastováním z řídkého medu vodu > dostat, aby nekvasil? > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 29724
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - R. Polášek (85.71.1.251) --- 26. 5. 2008
Re: ridky med - kvaseni
V zimě pomohlo, když se med zhora, tak 10 % celkového objemu vybral a ostatní se rozehřálo a promíchalo. Med pak obyčejně přestal kvasit. Delším přeléváním rozehřátého medu ze sklenice od okurek do sklenice v zimě v nevytopené místnosti se mně zdálo, že určitá část vody z medu se při tom přelévání i odpařila a med byl potom hustější.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 29727
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - (e-mailem) --- 26. 5. 2008
Re: ridky med - kvaseni
tak ne ale jde to však že necháte med stát ve velké čeřící nádobě která má ventil alespoň dole voda vystoupá na horu a spodkem vypustíte med pokud bude mít tu správný obsah vody nebo lze také pak nad hladinu umístit teplovzdušný ventilátor a vodu odpařit
pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: M?ra <e-mail/=/nezadan> > Předmět: Re: ridky med - kvaseni > Datum: 26.5.2008 11:32:48 > ---------------------------------------- > Přidal bych se k tématu. Lze mícháním a pastováním z řídkého medu vodu > dostat, aby nekvasil? > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 29730
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu