78179

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



(82.99.171.68) --- 10. 2. 2015
Re: med (65953) (65955)

http://cs.wikipedia.org/wiki/Mikrovlnn%C3%A1_trouba#Vliv_mikrovlnn.C3.A9ho_oh.C5.99evu_na_potraviny

Žádná dodnes dostupná studie nepotvrdila jiné účinky mikrovln na jídlo než tepelné. K tomu, aby např. došlo k změně molekul „jídla“, je potřeba ionizace a ionizující záření. Mikrovlnné záření je však zářením neionizujícím.

Při ohřívání jídla dochází k degradaci vitamínů či aminokyselin. K těmto změnám však dochází i při ohřevu konvenčními metodami.

Působení mikrovln (vysokofrekvenčního pole) na člověka má také pouze tepelné účinky. Jediný prokázaný efekt je ohřátí tkáně

-----------

Karel

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 65956


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Pavel Votrubec - RE: med
Předchozí: - Re: med


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu