78180

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Pavel Votrubec (e-mailem) --- 10. 2. 2015
RE: med (65953) (65955) (65956)

Díky "ohřátí v mikrovlnce" dochází změny skupenství molekul vody na páru.
To je základní princip fungování mikrovlnky.
A pára při normálním atmosférickém tlaku vzniká při 100°C.
Co chceš víc na tvé přesvědčení škodlivosti?

Zaplatit výzkum jak postupuje "ohřátí medu" v mikrovlně a v jakém čase se
kolik se promění molekul vody na páru a kolik enzymů a cukrů okolo jedné
molekuly vody?
Kolik molekul vody se v čase mění na páru?
Že med obsahuje v optimálním složení okolo 19% vody?

Pavel

-----Original Message-----
From: vcely-bounces/=/v.or.cz [mailto:vcely-bounces/=/v.or.cz] On Behalf Of
e-mail/=/nezadan.iol.cz
Sent: Tuesday, February 10, 2015 2:19 PM
To: Včelařský mailing list
Subject: Re: med

http://cs.wikipedia.org/wiki/Mikrovlnn%C3%A1_trouba#Vliv_mikrovlnn.C3.A9ho_
oh.C5.99evu_na_potraviny

Žádná dodnes dostupná studie nepotvrdila jiné účinky mikrovln na jídlo než
tepelné. K tomu, aby např. došlo k změně molekul "jídla", je potřeba
ionizace a ionizující záření. Mikrovlnné záření je však zářením
neionizujícím.

Při ohřívání jídla dochází k degradaci vitamínů či aminokyselin. K těmto
změnám však dochází i při ohřevu konvenčními metodami.

Působení mikrovln (vysokofrekvenčního pole) na člověka má také pouze tepelné
účinky. Jediný prokázaný efekt je ohřátí tkáně

-----------

Karel

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 65957


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:jeĹžek obecnĂ˝ - Re: med
Předchozí: - Re: med


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu