78143

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



(e-mailem) --- 8. 11. 2014
Re:

Právě při té saturaci se všechny nečistoty  v lehké šťávě srazí s tím vápnem
a pak to jde do kalolisů kde se to filtruje.
Kdysi se ty kampaně táhly přes Nový Rok a to byl již ten cukr podstatně
horší. Jak dlouhé jsou dnes, to nevím. Vysvětlení na tvůj dotaz spíše vidím,
že Kilový balíček jak jsme zvyklí. již není kilem! Již jsem se s tím setkal.

pepan


---------- Původní zpráva ----------
Od: Blažena Dvořáková <bl.dvorakova/=/email.cz>
Komu: Včelařská konference <vcely/=/v.or.cz>
Datum: 8. 11. 2014 12:55:40
Předmět: Re:

"pepane proč tedy dříve rostok 3 kg cukru a 2 díly vody po lití lžící
řetízkoval , pškně se táhl a dnes tam dej i o kg navíc a teče to jako voda.
Taky se mě stalo že v 5 kg balení byli hroudy jak pěst a po rozpuštění to
nebylo sladké. Asi nějakej vápenec , nebo čím se to rafinuje. Znám ledacos
ale o cukru vím že od okopávání řepy bolí záda a ruce. Díky za odpověd.
Standa


---------- Původní zpráva ----------

Od: Josef.Mensik/=/seznam.cz

Komu: vcely/=/v.or.cz

Datum: 8. 11. 2014 10:18:58

Předmět: Re:


"A dělals někdy na kampaní,: Já ano. U saturací.





Pepan



---------- Původní zpráva ----------



Od: stanislavpe/=/atlas.cz

Komu: Včelařský mailing list <vcely/=/v.or.cz>

Datum: 7. 11. 2014 21:07:39

Předmět: Re:



"Tak k tomu cukru. Je cukr rafinovaný býlý, afinovaný lehce hnědý a

nerafinovaný hnědý až tmavě hnědý, oba obsahují zbytky melasy. Rozdíl je

pouze ve stupni rafinace. Afinovaný cukr se dal kdysi sehnat ve

třicetikilových pytlích. Krmil jsem s ním a bylo vše v pohodě a byl o

třetinu levnější. Dnes je v obchodech pouze kvalitní rafinovaný cukr jak

řepný, tak třtinový, ale žádný rozdíl mezi nimi není. Řepný cukr má hnědý

odstín a třtinový nazelenalý. A úvaha o tom, že v balení cukru je také jen

900 gr. cukru, proč když se s tím setkáte nejdete reklamovat? Já jsem se s

tím nestetkal. I ze zmrzlé cukrové řepy se vyrábí kvalitní cukr, mráz na to

nemá vliv."""

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 65080


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:stanislavpe -
Předchozí:BlaĹžena DvoĹ?ĂĄkovĂĄ - Re:






Klikněte sem pro nápovědu