78674
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- BlaĹžena DvoĹ?ĂĄkovĂĄ (e-mailem) --- 8. 11. 2014
Re:
pepane proč tedy dříve rostok 3 kg cukru a 2 díly vody po lití lžící řetízkoval , pškně se táhl a dnes tam dej i o kg navíc a teče to jako voda. Taky se mě stalo že v 5 kg balení byli hroudy jak pěst a po rozpuštění to nebylo sladké. Asi nějakej vápenec , nebo čím se to rafinuje. Znám ledacos ale o cukru vím že od okopávání řepy bolí záda a ruce. Díky za odpověd. Standa
---------- Původní zpráva ----------
Od: Josef.Mensik/=/seznam.cz
Komu: vcely/=/v.or.cz
Datum: 8. 11. 2014 10:18:58
Předmět: Re:
"A dělals někdy na kampaní,: Já ano. U saturací.
Pepan
---------- Původní zpráva ----------
Od: stanislavpe/=/atlas.cz
Komu: Včelařský mailing list <vcely/=/v.or.cz>
Datum: 7. 11. 2014 21:07:39
Předmět: Re:
"Tak k tomu cukru. Je cukr rafinovaný býlý, afinovaný lehce hnědý a
nerafinovaný hnědý až tmavě hnědý, oba obsahují zbytky melasy. Rozdíl je
pouze ve stupni rafinace. Afinovaný cukr se dal kdysi sehnat ve
třicetikilových pytlích. Krmil jsem s ním a bylo vše v pohodě a byl o
třetinu levnější. Dnes je v obchodech pouze kvalitní rafinovaný cukr jak
řepný, tak třtinový, ale žádný rozdíl mezi nimi není. Řepný cukr má hnědý
odstín a třtinový nazelenalý. A úvaha o tom, že v balení cukru je také jen
900 gr. cukru, proč když se s tím setkáte nejdete reklamovat? Já jsem se s
tím nestetkal. I ze zmrzlé cukrové řepy se vyrábí kvalitní cukr, mráz na to
nemá vliv.""
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 65079
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu