78251

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


(e-mailem) --- 8. 11. 2014
Re:

Právě při té saturaci se všechny nečistoty  v lehké šťávě srazí s tím vápnem
a pak to jde do kalolisů kde se to filtruje.
Kdysi se ty kampaně táhly přes Nový Rok a to byl již ten cukr podstatně
horší. Jak dlouhé jsou dnes, to nevím. Vysvětlení na tvůj dotaz spíše vidím,
že Kilový balíček jak jsme zvyklí. již není kilem! Již jsem se s tím setkal.

pepan


---------- Původní zpráva ----------
Od: Blažena Dvořáková <bl.dvorakova/=/email.cz>
Komu: Včelařská konference <vcely/=/v.or.cz>
Datum: 8. 11. 2014 12:55:40
Předmět: Re:

"pepane proč tedy dříve rostok 3 kg cukru a 2 díly vody po lití lžící
řetízkoval , pškně se táhl a dnes tam dej i o kg navíc a teče to jako voda.
Taky se mě stalo že v 5 kg balení byli hroudy jak pěst a po rozpuštění to
nebylo sladké. Asi nějakej vápenec , nebo čím se to rafinuje. Znám ledacos
ale o cukru vím že od okopávání řepy bolí záda a ruce. Díky za odpověd.
Standa


---------- Původní zpráva ----------

Od: Josef.Mensik/=/seznam.cz

Komu: vcely/=/v.or.cz

Datum: 8. 11. 2014 10:18:58

Předmět: Re:


"A dělals někdy na kampaní,: Já ano. U saturací.





Pepan



---------- Původní zpráva ----------



Od: stanislavpe/=/atlas.cz

Komu: Včelařský mailing list <vcely/=/v.or.cz>

Datum: 7. 11. 2014 21:07:39

Předmět: Re:



"Tak k tomu cukru. Je cukr rafinovaný býlý, afinovaný lehce hnědý a

nerafinovaný hnědý až tmavě hnědý, oba obsahují zbytky melasy. Rozdíl je

pouze ve stupni rafinace. Afinovaný cukr se dal kdysi sehnat ve

třicetikilových pytlích. Krmil jsem s ním a bylo vše v pohodě a byl o

třetinu levnější. Dnes je v obchodech pouze kvalitní rafinovaný cukr jak

řepný, tak třtinový, ale žádný rozdíl mezi nimi není. Řepný cukr má hnědý

odstín a třtinový nazelenalý. A úvaha o tom, že v balení cukru je také jen

900 gr. cukru, proč když se s tím setkáte nejdete reklamovat? Já jsem se s

tím nestetkal. I ze zmrzlé cukrové řepy se vyrábí kvalitní cukr, mráz na to

nemá vliv."""

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 65080


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu