78180

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



BlaĹžena DvoĹ?ĂĄkovĂĄ (e-mailem) --- 15. 8. 2014
Re: Med vĂ˝raznÄ? chutnĂĄ po vÄ?elĂ­m vosku (64644)

Med je hydroskopický a mohl si vodu nasát později. Nechci se zastávat
včelaře , mě se letos taky stalo ževtočim ve včelíně a v době asi týdneních
deštů jsem nevytřel medomet a při dalším točení jsem mělna plné konvě vodu.
Co nejdříve lžičkou seberte vršek at to kvašení neproroste dolů. Standa


---------- Původní zpráva ----------

Od: Tomá <tomashewk/=/seznam.cz>

Komu: Včelařský mailing list <vcely/=/v.or.cz>

Datum: 15. 8. 2014 10:05:24

Předmět: Med výrazně chutná po včelím vosku


"Dobrý den,



dostal jsem v červnu med od svého včelaře z Vysočiny - koupil jsem tradičně

10 kg - jsem velký medojed. Mám na toto forum dva dotazy:



1/ Med velmi výrazně chutná po včelím vosku. Dokonce i vzhled je takový

skoro voskovitý - nevím, jestli to popisuji správně. Ta chuť je zvláštní -

ještě jsem jí v medu necítil, ale musím uznat, že je zajímavá a med mi

vlastně docela chutná. Jen nevím, jestli to třeba není způsobenou nějakým

špatným postupem stáčení medu a neovlivňuje to třeba výslednou kvalitu

medu.



2/ Med se mi v litrových sklenicích usadil - dole zcukernatěl a nahoře

vznikla centimetrová řídká vrstvička s vyšším obsahem vody, která je už

není cca po dvou měsících skladování navinulá. Tuto vrstvičku jsem z každé

sklenice odstranil. Chybou je zde určitě, že jsem med skladoval v pokoji v

teplotě teď přes léto i 25 °C. Nevím ale, jestli to ještě nemůže být

způsobeno opět nějakým nedodržením správného technologického postupu při

výrobě?



Děkuji Vám za odpověď a přeji pěkný den, Tomáš"

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 64650


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Petr - Re: Med vĂ˝raznÄ? chutnĂĄ po vÄ?elĂ­m vosku
Předchozí:gupa - Re: Med výrazně chutná po včelím vosku


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu