78124

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Jan Cervenka (e-mailem) --- 30. 4. 2013
Re: (61221)

Dne Tuesday 30 of April 2013 10:20:18 Josef.Mensik/=/seznam.cz napsal(a):
> ANO, to všechno jde,
> Také se  do do kvalitních medů míchají ty nekvalitní, a tak se srovná
> norma.
>
> Přidávají se škroby, aby med nekrystalizoval.
> Přehřívají se ze stejného důvodu.
> Přibarvují, aby měl zákazníkem požadovanou barvu.
> ALE JE TO PAK OPRAVDU MED?
> KONTROLNÍ ORGÁNY SE S TĚMITO METODAMI SETKÁVAJÍ PRAVIDELNĚ. A JE  OPRAVDU
> NUTNÉ SE K TOMU PŘIDÁVAT.
> Rozhodně si také nemyslím, že je to správná cesta k pokroku ve včelařství.
> Med by měl do požadované kvalit dozrát ve včelstvu a ne jinak. To pak
> nemusí být ani zdaleka ta správná kvalita.
>
> pepan
>

no nevim, jestli snizit z 21 na 18 je to same, jako pridat skrob, nebo barvu.
Se skrobem bych mel problem, s odebranim trochou vody ne.
Samozrejme nemam na mysli to , co jsem videl na jednom indickem videu, kde
pomalu kazdy den "zdimaly" vcelstva, co nemely ani mednik a sladinu od nich
odebiral zavod, co to vysusil a byl med.



--



S pozdravem

Jan Cervenka

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 61223


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Josef.Mensik - Re:
Předchozí:Josef.Mensik - Re:


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu