78167

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

(e-mailem) --- 30. 4. 2013
Re:

ANO, to všechno jde,
Také se  do do kvalitních medů míchají ty nekvalitní, a tak se srovná norma.

Přidávají se škroby, aby med nekrystalizoval.
Přehřívají se ze stejného důvodu.
Přibarvují, aby měl zákazníkem požadovanou barvu.
ALE JE TO PAK OPRAVDU MED?
KONTROLNÍ ORGÁNY SE S TĚMITO METODAMI SETKÁVAJÍ PRAVIDELNĚ. A JE  OPRAVDU
NUTNÉ SE K TOMU PŘIDÁVAT.
Rozhodně si také nemyslím, že je to správná cesta k pokroku ve včelařství.
Med by měl do požadované kvalit dozrát ve včelstvu a ne jinak. To pak nemusí
být ani zdaleka ta správná kvalita.

pepan


------ Původní zpráva ----------

Od: Jan Cervenka <vcely-konference/=/vcelarstvi.org>
Datum: 30. 4. 2013
Předmět: Re:

"anebo jit cestou EU a vysusovat, bud teplem, nebo mrazem.




Dne Tuesday 30 of April 2013 08:15:18 Josef.Mensik/=/seznam.cz napsal(a):
> No tak, to je med akorát tak na výrobu medoviny nebo pro pekaře. Po nějaké
> době tak akorát tak pro kafilérii.
> Takovým medem se dělá včelařům jen ostuda.
> 21% je povoleno jen pro vřesový
> 20% EU
> 18% Český med
>
> pepan
>
>
> ---------- Původní zpráva ----------
> Od: Zdenek <e-mail/=/nezadan>
> Datum: 30. 4. 2013
> Předmět:
>
> "3/ Jak je voda na jednadvaceti beru, protože čekat je riziko rojení.
>
> ---------
>
> není nad med s jednadvaceti"



--



S pozdravem

Jan Cervenka"

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 61221


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Jan Cervenka (e-mailem) --- 30. 4. 2013
Re:

Dne Tuesday 30 of April 2013 10:20:18 Josef.Mensik/=/seznam.cz napsal(a):
> ANO, to všechno jde,
> Také se  do do kvalitních medů míchají ty nekvalitní, a tak se srovná
> norma.
>
> Přidávají se škroby, aby med nekrystalizoval.
> Přehřívají se ze stejného důvodu.
> Přibarvují, aby měl zákazníkem požadovanou barvu.
> ALE JE TO PAK OPRAVDU MED?
> KONTROLNÍ ORGÁNY SE S TĚMITO METODAMI SETKÁVAJÍ PRAVIDELNĚ. A JE  OPRAVDU
> NUTNÉ SE K TOMU PŘIDÁVAT.
> Rozhodně si také nemyslím, že je to správná cesta k pokroku ve včelařství.
> Med by měl do požadované kvalit dozrát ve včelstvu a ne jinak. To pak
> nemusí být ani zdaleka ta správná kvalita.
>
> pepan
>

no nevim, jestli snizit z 21 na 18 je to same, jako pridat skrob, nebo barvu.
Se skrobem bych mel problem, s odebranim trochou vody ne.
Samozrejme nemam na mysli to , co jsem videl na jednom indickem videu, kde
pomalu kazdy den "zdimaly" vcelstva, co nemely ani mednik a sladinu od nich
odebiral zavod, co to vysusil a byl med.



--



S pozdravem

Jan Cervenka

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 61223


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu