78142

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



(e-mailem) --- 30. 4. 2013
Re:

Jěště jsem chtěl dodat; bylo mnoho roků kdy jsem v doletu řepku neměl a toho
prvního medu bylo vždy víc než dost z jiných zdrojů.


---------- Původní zpráva ----------

Od: Josef.Mensik/=/seznam.cz

Datum: 30. 4. 2013

Předmět: Re:


"ANO, to všechno jde,

Také se do do kvalitních medů míchají ty nekvalitní, a tak se srovná norma.



Přidávají se škroby, aby med nekrystalizoval.

Přehřívají se ze stejného důvodu.

Přibarvují, aby měl zákazníkem požadovanou barvu.

ALE JE TO PAK OPRAVDU MED?

KONTROLNÍ ORGÁNY SE S TĚMITO METODAMI SETKÁVAJÍ PRAVIDELNĚ. A JE OPRAVDU

NUTNÉ SE K TOMU PŘIDÁVAT.

Rozhodně si také nemyslím, že je to správná cesta k pokroku ve včelařství.

Med by měl do požadované kvalit dozrát ve včelstvu a ne jinak. To pak nemusí

být ani zdaleka ta správná kvalita.



pepan





------ Původní zpráva ----------



Od: Jan Cervenka <vcely-konference/=/vcelarstvi.org>

Datum: 30. 4. 2013

Předmět: Re:



"anebo jit cestou EU a vysusovat, bud teplem, nebo mrazem.









Dne Tuesday 30 of April 2013 08:15:18 Josef.Mensik/=/seznam.cz napsal(a):

> No tak, to je med akorát tak na výrobu medoviny nebo pro pekaře. Po nějaké

> době tak akorát tak pro kafilérii.

> Takovým medem se dělá včelařům jen ostuda.

> 21% je povoleno jen pro vřesový

> 20% EU

> 18% Český med

>

> pepan

>

>

> ---------- Původní zpráva ----------

> Od: Zdenek <e-mail/=/nezadan>

> Datum: 30. 4. 2013

> Předmět:

>

> "3/ Jak je voda na jednadvaceti beru, protože čekat je riziko rojení.

>

> ---------

>

> není nad med s jednadvaceti"







--







S pozdravem



Jan Cervenka""

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 61222


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Jan Cervenka - Re:
Předchozí:Josef.Mensik - Re:






Klikněte sem pro nápovědu