78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- R. Pol�ek (85.71.180.241) --- 24. 1. 2013
Re: med - alkohol (60170)
"Alkoholický nápoj Jeřabinka má obsahovat i med. Prozatím se mi nepodařilo smíchat med s alkoholem, aby nebyl kalný (což by ani tolik nevadilo), ale aby med neklesal na dno láhve a před každým rozléváním se nemusela láhev protřepat. "
V medu jsou bílkovinné složky, které se alkoholem srážejí a taky zhoršují rozpouštění medu s roztokem, kde je alkohol.
Takže používat spíš květové medy, kde je těch bílkovin méně, dávat méně medu nebo med důkladaně rozmixovat v nějakém velkém demižónu , nechat ustát a sednout sraženinku a teprve potom stáčet.
Převaření je ještě lepší, všechno, co dělá problémy, by se mělo rovnou srazit v dobře odfiltrovatelnou sraženinu.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 60173
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu