78692

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



R. Pol�ek (85.71.180.241) --- 24. 1. 2013
Re: med - alkohol (60170)

"Alkoholický nápoj Jeřabinka má obsahovat i med. Prozatím se mi nepodařilo smíchat med s alkoholem, aby nebyl kalný (což by ani tolik nevadilo), ale aby med neklesal na dno láhve a před každým rozléváním se nemusela láhev protřepat. "



V medu jsou bílkovinné složky, které se alkoholem srážejí a taky zhoršují rozpouštění medu s roztokem, kde je alkohol.
Takže používat spíš květové medy, kde je těch bílkovin méně, dávat méně medu nebo med důkladaně rozmixovat v nějakém velkém demižónu , nechat ustát a sednout sraženinku a teprve potom stáčet.
Převaření je ještě lepší, všechno, co dělá problémy, by se mělo rovnou srazit v dobře odfiltrovatelnou sraženinu.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 60173


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Josef.Mensik - Re: Re: med - alkohol
Předchozí:R. Polďż˝ek - Re: Včely ve střee


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu