78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazení
| - Cada Vaclav (e-mailem) --- 25. 1. 2013
Re: med - alkohol
Dne 24.1.2013 9:29, e-mail/=/nezadan napsal(a): > pravděpodobně ho musíš svařit ...není nutné přímo svařit, za za tepla rozpuštěný v malém množství vody vmíchaný do alkoholu se spojí bezproblémově. Bohužel pyl obsažený v medu se usazuje velmi dlouho. Není to však na závadu obsahu ;-) . Hezký den!
--
--------------------------------------------------------------------- Doc. Ing. Václav Čada, CSc. http://www.kma.zcu.cz/vcada katedra matematiky, oddělení geomatiky Zapadoceska univerzita E-mail:cada/=/kma.zcu.cz Univerzitni 22 Tel: +420-377632678 306 14 Plzeň Fax: +420-377632602 ---------------------------------------------------------------------
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 60190
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - R. Pol�ek (85.71.180.241) --- 24. 1. 2013
Re: med - alkohol
"Alkoholický nápoj Jeřabinka má obsahovat i med. Prozatím se mi nepodařilo smíchat med s alkoholem, aby nebyl kalný (což by ani tolik nevadilo), ale aby med neklesal na dno láhve a před každým rozléváním se nemusela láhev protřepat. "
V medu jsou bílkovinné složky, které se alkoholem srážejí a taky zhoršují rozpouštění medu s roztokem, kde je alkohol.
Takže používat spíš květové medy, kde je těch bílkovin méně, dávat méně medu nebo med důkladaně rozmixovat v nějakém velkém demižónu , nechat ustát a sednout sraženinku a teprve potom stáčet.
Převaření je ještě lepší, všechno, co dělá problémy, by se mělo rovnou srazit v dobře odfiltrovatelnou sraženinu.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 60173
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu