78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- (e-mailem) --- 26. 1. 2012
Re: cukromedov? t?sto (55571) (55577)
ošem oproti dřívěšku dnes se do mletého cukru přidává škrob aby tento neztvrdl.
pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: R. Pol?ek <e-mail/=/nezadan> > Předmět: Re: cukromedov? t?sto > Datum: 26.1.2012 07:32:58 > ---------------------------------------- > Med a jemný cukr se nahřejí na cca 35 - 45 st C a potom pořádně promíchají. > Na 5 kilo cukru půl až jedno kilo medu. Hotové těsto se nechá ustát pár > hodin při těch 35 st C, potom se může případně nadávkovat do obalů a nechat > zchladit. > Na nahřívání menšího množství se s úspěchem dá použít kvalitní trouba. > Která tu teplotu 35 - 45 st C udrží a nepřepaluje. > > Kdysi se používalo hodně na jarní podněcování, protože tehdy nebyl problém > se s jednotlivými včelstvy piplat. > Dneska už snad jen na krmení odělků a oplodňáčků. > Při použití příslušných strojů se dá udělat rychle ve velkém množství, > například za socíku se medocukrové těsto prodávalo běžně v železářstvích > nadávkované v silných igelitových zatavených sáčcích v oddělení včelařských > potřeb. A vyrábělo se prý v obyčejné, jen pořádně vyčištěné míchačce na > beton. > > Dneska by se snad za určitých podmínek mohla uplatnit odrůda medocukrového > těsta, mač, na málo pracné doplňování zásob na zimu. > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 55578
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu