78692

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



R. Polášek (85.71.180.241) --- 26. 1. 2012
Re: cukromedové těsto (55571)

Med a jemný cukr se nahřejí na cca 35 - 45 st C a potom pořádně promíchají. Na 5 kilo cukru půl až jedno kilo medu. Hotové těsto se nechá ustát pár hodin při těch 35 st C, potom se může případně nadávkovat do obalů a nechat zchladit.
Na nahřívání menšího množství se s úspěchem dá použít kvalitní trouba. Která tu teplotu 35 - 45 st C udrží a nepřepaluje.

Kdysi se používalo hodně na jarní podněcování, protože tehdy nebyl problém se s jednotlivými včelstvy piplat.
Dneska už snad jen na krmení odělků a oplodňáčků.
Při použití příslušných strojů se dá udělat rychle ve velkém množství, například za socíku se medocukrové těsto prodávalo běžně v železářstvích nadávkované v silných igelitových zatavených sáčcích v oddělení včelařských potřeb. A vyrábělo se prý v obyčejné, jen pořádně vyčištěné míchačce na beton.

Dneska by se snad za určitých podmínek mohla uplatnit odrůda medocukrového těsta, mač, na málo pracné doplňování zásob na zimu.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 55577


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Josef.Mensik - Re: cukromedov? t?sto
Předchozí:Jan Schmidt - RE: V?ela?stv?


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu