78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Vesely Emanuel --- 28. 6. 2002
RE: Kvasici med
Další důvod pro mě proč nedělat pastovaný med, kromě toho, že mi to nikdo nechce kupovat a je s tim prace :-).Jinak mi vrtá hlavou, jak může med s 18 proc. vody jenom tim, ze je jinak rozmichany a doufam ze uzavreny, zkvasit. Vzdyt je to smes krystalu a tekuteho medu. Myslim si ze ten med uz musel mit vyssi obsah vody. Pokud by to bylo jen teplem a sluncem, pak stejne riziko by melo byt i u nepastovaneho medu. Eman
:>Příčina bývá v tom, že pastovaný med byl skladován někde na slunci :>nebo v teple. Na povrchu se pak vytvoří vrstvička řídkého ztekuceného :>medu, která snadno zkvasí. :> :>U pastovaného medu je nutno upozorňovat zákazníky, aby jej skladovali :>na místě bez přímého oslunění a chránili jej před zvýšenou teplotou.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 1363
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu