78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Baudis Jan P. --- 27. 6. 2002
Re: Kvasici med (1356)
Příčina bývá v tom, že pastovaný med byl skladován někde na slunci nebo v teple. Na povrchu se pak vytvoří vrstvička řídkého ztekuceného medu, která snadno zkvasí.
U pastovaného medu je nutno upozorňovat zákazníky, aby jej skladovali na místě bez přímého oslunění a chránili jej před zvýšenou teplotou.
> Nikdy jsem nemel problem s kvasenim medu a rozbory mi vzdy ukazaly > tak 18% vody, coz je dost dobry. Ale z lonskeho prodeje se mi vratilo > asi 7 kg zkvaseneho medu. Mozna je zajimavy, ze to vzdy byl med > pastovany. Dotaz ted zni: Je mozne, pokud se do medu pri pastovani > dostane vice vzduchu (bublinek), ze by to byla pricina zkvaseni > medu???
J. P. Baudiš
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 1362
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu