78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Jan Čáp (e-mailem) --- 9. 12. 2005
Re: kvašení medu (13627)
jestli neměl po vytočení moc vody, tak byl moc v teple - teplo podpoří jak sedimentaci cukrů (naředí se med na vrchu nádoby), tak samotné kvašení
z nedostatku vhodnějších prostor jsem měl květový med v kilovkách v koutě kuchyně v paneláku (v létě 25 - 30°C) v cca 6 vrstvách nad sebou a čím výš, tím měl víc tendenci kvasit
beze změn zustaly jen cca 2 vrstvy od podlahy
obsah vody po vytočení (měřeno hustoměrem) byl okolo 18%
pár sklenic ideálně napastovanýho (hladkých jak vazelína) se nehnulo vůbec, přestože byly ve skříňce pod stropem a tudíž v ještě o trochu větším teple
ve špatně napastovaných (na stejném místě) je teď vrstvička několik mm tekuté "rumové tresti"
----- Original Message ----- From: "Michal" <e-mail/=/nezadan>
Zjistil jsem, že jarní med (asi řepkový), je sice zkrystalovaný, ale navrchu mírně navinulý (zkvašený). Čím to může být?
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 13629
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu