78692

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Jan Čáp (e-mailem) --- 9. 12. 2005
Re: kvašení medu (13627)

jestli neměl po vytočení moc vody, tak byl moc v teple - teplo podpoří jak
sedimentaci cukrů (naředí se med na vrchu nádoby), tak samotné kvašení

z nedostatku vhodnějších prostor jsem měl květový med v kilovkách v koutě
kuchyně v paneláku (v létě 25 - 30°C) v cca 6 vrstvách nad sebou a čím výš,
tím měl víc tendenci kvasit

beze změn zustaly jen cca 2 vrstvy od podlahy

obsah vody po vytočení (měřeno hustoměrem) byl okolo 18%

pár sklenic ideálně napastovanýho (hladkých jak vazelína) se nehnulo vůbec,
přestože byly ve skříňce pod stropem a tudíž v ještě o trochu větším teple

ve špatně napastovaných (na stejném místě) je teď vrstvička několik mm
tekuté "rumové tresti"

----- Original Message -----
From: "Michal" <e-mail/=/nezadan>


Zjistil jsem, že jarní med (asi řepkový), je sice zkrystalovaný, ale
navrchu mírně navinulý (zkvašený). Čím to může být?

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 13629


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Radim Polášek - Re: obaly
Předchozí:M.Osusky - Antwort: kvaení medu


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu