78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Radim Polášek (e-mailem) --- 9. 12. 2005
Re: obaly (13609)
Plast má takovou vlastnost, že do sebe obsorbuje látky, se kterými je dlouhodobě ve styku a pak je zase postupně uvolňuje. Koncentrované sirupy mohou mít charakter kyseliny, kdyby se dostaly třeba nešťastnou náhodou třeba do oka, byl by problém, proto asi ta nálepka. Jinak je to potravina, takže z hlediska nezávadnosti by je šlo použít. Jenže nádoby budou nasáklé chutí a vůní toho sirupu a skladovaný med by tu chuť a vůni převzal. Záleží co to je za chuť a vůně a jak je cizorodá k medu. Třeba takový med s trošku jakoby pomerančovou vůní by mohl být docela zajímavý.Takže sudy se musí minimálně nechat vyvětrat, nebo vymývat horkou vodou a vypařovat párou nebo tam nalít vodu a jednou za pár dnů vyměnit - zase ta voda se nesmí zkazit a smrdět. Jak dalece by to bylo účinné ale nevím. Já bych asi sudy sudy vymyl a vypařil horkou vodou a párkrát je nechal naplněné vodou a pokud by ještě byly cítít moc, tak bych je přes léto zavěsil vyvětrat otevřené otvorem dolů na půdu pod střechu. Tam je v létě za slunečného dne přes 40 st C.
R. Polášek
----- Original Message ----- From: "Kamil" <> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Thursday, December 08, 2005 3:51 PM Subject: obaly
> Nevíte někdo jestli lze použít pro skladování medu > modré kyselinovzdorné stolitrové sudy od sirupů do limonád (mimochodem na > těch sudech je upozornění že je uvnitř kyselina a hrozí poleptání).Dík
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 13630
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu