78692

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Radim Polášek (e-mailem) --- 9. 12. 2005
Re: obaly (13609)

Plast má takovou vlastnost, že do sebe obsorbuje látky, se kterými je
dlouhodobě ve styku a pak je zase postupně uvolňuje. Koncentrované sirupy
mohou mít charakter kyseliny, kdyby se dostaly třeba nešťastnou náhodou
třeba do oka, byl by problém, proto asi ta nálepka. Jinak je to potravina,
takže z hlediska nezávadnosti by je šlo použít. Jenže nádoby budou nasáklé
chutí a vůní toho sirupu a skladovaný med by tu chuť a vůni převzal. Záleží
co to je za chuť a vůně a jak je cizorodá k medu. Třeba takový med s trošku
jakoby pomerančovou vůní by mohl být docela zajímavý.Takže sudy se musí
minimálně nechat vyvětrat, nebo vymývat horkou vodou a vypařovat párou nebo
tam nalít vodu a jednou za pár dnů vyměnit - zase ta voda se nesmí zkazit a
smrdět. Jak dalece by to bylo účinné ale nevím. Já bych asi sudy sudy vymyl
a vypařil horkou vodou a párkrát je nechal naplněné vodou a pokud by ještě
byly cítít moc, tak bych je přes léto zavěsil vyvětrat otevřené otvorem dolů
na půdu pod střechu. Tam je v létě za slunečného dne přes 40 st C.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: "Kamil" <>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Thursday, December 08, 2005 3:51 PM
Subject: obaly


> Nevíte někdo jestli lze použít pro skladování medu
> modré kyselinovzdorné stolitrové sudy od sirupů do limonád (mimochodem na
> těch sudech je upozornění že je uvnitř kyselina a hrozí poleptání).Dík

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 13630


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Jan Čáp - Re: Antwort: kvaenĂ­ medu
Předchozí:Jan Čáp - Re: kvašení medu


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu