78503
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- gupa (93.92.52.23) --- 23. 10. 2024
Re: kyselina števelova proč cukr ?
Gupo, včela neinvertuje sacharózu kyselinou, ale svými enzymy.<
"A u kyselin se započítává k metabolismu samotného medu který kyselinu pro inverzi sacharózy pro výrobu medu. "
Ne, vypadlo jedno slovo >použije<, ani slovo o včele která používá ke štěpení kyselinu. Jak píšu někdy si při úpravě něco odmažu nebo to po sobě až tak pečlivě nečtu. Dál to rozvedu a bude doufám jasnější jak to myslím.
Metabolismus medu chápu tak, že to je živá věc. A pokud se jakkoli kontaminuje kyselinou kterou do úlu láduje jako chovatel člověk, med pojme tuto kyselinu a jeho metabolismus (toho medu) tu kyselinu použije pro výrobu medu.
Zní to blbě ale čím dál více si myslím, že všechny věci - jev má svou duši.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 78426
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu