78432

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


JosPr (46.135.23.120) --- 24. 4. 2023
Re: cena medu

Vůbec bych datům o domací produkci nevěřil,jsou cucaná z palce u nohy.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 76866


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
(90.177.32.217) --- 24. 4. 2023
Re: cena medu

Stejně jako data o úhynu včelstev

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 76867


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
(91.221.213.137) --- 24. 4. 2023
Re: cena medu

Bazoš reflektuje realitu. Inzerátů několik stran, určitě ne jen pár jako v minulosti o tomto čase. Připomíná mi to sadaře, nechali jablka spadnout shnít, nezaplatily by ani brigádníky na sběr a skladování další starosti a náklady.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 76868


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
(90.177.32.217) --- 24. 4. 2023
Re: cena medu

Med necháš v kýblu a vytáhneš ho za 5 let až bude cena lepší a na trhu nedostatek. náklady nula nula nic jen na ztekucení.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 76869


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

            
gupa (93.92.52.23) --- 24. 4. 2023
Re: cena medu

Med necháš v kýblu a vytáhneš ho za 5 let až bude cena lepší a na trhu nedostatek. náklady nula nula nic jen na ztekucení.<

A dojde OLAF,...s HMF na včelaře, na koho jiného.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 76870


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

               
1984 (78.80.25.123) --- 24. 4. 2023
Re: cena medu

hmf po 5 letech bude hluboce v normě

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 76871


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

                  
gupa (93.92.52.23) --- 24. 4. 2023
Re: cena medu

hmf po 5 letech bude hluboce v normě

Pohádka na dobrou noc.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 76873


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

            
(91.221.213.137) --- 24. 4. 2023
Re: cena medu

Nedostatek další roky nevěřím, přivezou o to víc dovozového a cena ještě klesne, doba spotřeby českého medu je pryč. Pro profíka to znamená rozšířit chlazený sklad, přikoupit nádoby, takže investice nebo rovnou další úvěr na vybudování nové strategie prodeje - stává se z něj takový obchodník spekulant. Nakonec evidence medu loňského, předloňského, předpřed.... no a pak ještě aby nenakvasil. Do té doby než příjde ten prodejní rok bude žít a platit odvody z čeho.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 76872


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

               
gupa (93.92.52.23) --- 24. 4. 2023
Re: cena medu

Pro profíka to znamená rozšířit chlazený sklad, přikoupit nádoby, takže investice nebo rovnou další úvěr na vybudování nové strategie prodeje - stává se z něj takový obchodník spekulant. Nakonec evidence medu loňského, předloňského, předpřed.... no a pak ještě aby nenakvasil. Do té doby než příjde ten prodejní rok bude žít a platit odvody z čeho.<

Dobrý, ještě přijde berňák do skladu a všechno to uskladněné zdaní. Jen co ho popadne myšlenka, že u včelařů je co danit.

Jinak zachladit med, neznamená snížit HMF. HMF je ovlivněn mnoha jinými zajímavými aspekty a např. je naukou u HMF u medu, že na časové ose stáří u medu co se chladem nebo mrazem pozastaví, po oteplení rychleji roste. Nárůst hodnot HMF jde u chlazeného tudíž pružinově nahoru oproti běžné teplotě kterou máme v Evropě ve skladu.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 76874


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

                  
1984 (78.80.25.123) --- 24. 4. 2023
Re: cena medu

Pri teplote ve skladu 10 stupnu dosahne hodnota hmf 30 mg na kg za zhruba 15 let.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 76875


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

                     
gupa (93.92.52.23) --- 25. 4. 2023
Re: cena medu

Pri teplote ve skladu 10 stupnu dosahne hodnota hmf 30 mg na kg za zhruba 15 let.<

Opět scifi. Otázkou je co se stane s hladinou HMF po 15 letech během dalších 2 let. Což je tvá záruka na daný produkt. Po rozehřátí do dvou až čtyřech měsíců vyletí tak rychle a vysoko, že se budeš červenat až se ji dozvíš z médií z nějaké "akce kontrola medu".

Já jsem proti uplatňovaným limitům HMF u medu. Protože HMF je bumerang kterým tě ouřada zasáhne kdykoli, ale Dol, za mrzký peníz, pohladí po duši. Pokud je to med, jeho přirozenou vlastností je obsah HMF podle druhu a podmínek.

Mimojiné. Vypiju hodně kávy a nejsem sám. HMF u kávy je důležitý, samotné HMF má vysoké antioxidační vlastnosti, je důležitý pro chuť. Kdo nepije kávu, má vysoké hodnoty usazování mléčné a šťavelové kyseliny v těle. A hodnoty HMF v kávě jsou v tisících mg/kg. Takže s každým vypitým hrnkem naleju do žaludku více HMF než s medem co zkonzumuji za celý rok.


HMF je buzerace včelařů pokud se naně použije. Nic víc HMF v medu pro mne nepředstavuje. Kdo si hraje na alibi, HMF ho zasáhne. Jeho nárůst je po vydažení z chlaďáku nepředvídaný. A proto chladit med je blbost. Protože redukce kyselin a enzymů je nezastavitelná věc v medu.

HMF je charakteristickým průvodním jevem a identifikační znakem podle druhu a lokality a původu produkce či výroby.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 76876


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu