78433
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- (91.221.212.49) --- 16. 2. 2021
Re: krmím 30 kg cukru
To jsou bláboly, průměr čsv byl před pár lety 25kg/vč a mizerné počasí posledních let plus úhyny tak je průměr 10-15kg u těch schopnějších, a dokrmuje taky tolik i víc, čili v lepším případě výnos nula, dost často výnos záporný.
Ale rozhoduje ekonomika provozu - med 200kč, cukr za 12kč a z toho rozdílu se dneska dělá ,,výnos".
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 74847
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - R. Polášek (90.178.51.173) --- 17. 2. 2021
Re: krmím 30 kg cukru
Průměr ČSV neříká vůbec nic. Někdo může klidně krmit na zimu 5 - 10 kilo, protože má stanoviště tak dobré nebo včelkám bere málo, že včelstvo jde do zimy s těmi 5 - 10 kily cukru plus 20 kily medu. A někdo bude klidně krmit na zimu 25 - 30 kilo cukru, protože má stanoviště tak špatné nebo včely před krmením vybere komplet, a včelstva mu potom půjdou na zimu s 25 - 30 kily cukru plus možná ještě s 2 - 5 kily medu nasbíraného v teplém srpnu a září.
Ovšem taky je možné, že obě stanoviště jsou +- stejné kvality, akorát jeden včelař je tak dobrý a druhý tak špatný...
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 74848
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu