78403
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- JosPr (46.135.69.247) --- 28. 5. 2020
Re: fnukalové
Prosty lid jde po tmavem medu a je ochotny si na nej pockat.Kdysi jsem v mladicke nerozvaznosti napastoval 20 kg v domneni,ze to pujde na dracku.Rodina to davala do kafe a caje hezkych par let,nez se pasta spotrebovala.Nechtel to nikdo ani jako bonus k medu.Nikdy vice pastovat nehodlam.
Repka je dobra na napravu poslednich medu z lesa,nekdy mivaji nahorklou chut a ta po smichani s repkou zmizi.
V Bruselu dokazi vymyslet hrozna zverstva,to bez debat.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 74179
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - R. Polášek (90.178.51.173) --- 29. 5. 2020
Re: fnukalové
JosPr: To jsem taky kdysi dělal, když jsem ještě měl kočovný včelín a med z řepky.
Některé tmavé medy měly výraznější, ale nic moc chuť, smíchány cca půl napůl s řepkovým medem s ostřejší chutí se to nějak dohromady doplnilo a stalo se výrazně chutnější.
U řepkového medu pak platilo, že pro jeho zpracování, tady přelití do pětikilových flašek od okurek, ve kterých jsme tehdy mešd skladovali dlouhodobě, se nesmí spěchat. Jak se přelil v době, kdy začínal tuhnout, ale ještě to šlo, obvykle zůstal už měkký i v té flašce. To bylo tehdy takové "přírodní" pastování.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 74182
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu