78082

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Karel Burdík --- 6. 4. 2002

subscribe vcelari <burdikk/=/quick.cz>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 705


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Martina Kolková --- 22. 4. 2002
Výstava medoviny

Košt medoviny

Dne 14. dubna t. r. uspořádala MČ Brno Vinohrady 10. ročník Koštu vín. V
rámci této akce se nám podařilo uskutečnit i ochutnávku medoviny.

Příjemným překvapením pro pořadatele byl neskrývaný zájem některých výrobců
a jejich nestranné vyhodnocení konkurenčních medovin.

Hlavním úspěchem této výstavy ale bylo, že mnozí návštěvníci, kteří přijeli
z celé Moravy, se po ochutnávce medoviny vzdali ochutnávání kvalitního vína
a skončili pouze koštováním medoviny.

K úspěšné propagaci medoviny přispěl i odborný výklad obsluhy, která byla
schopna zodpovědět na laické i odborné dotazy návštěvníků.

Hodnocení, kdo z výrobců dokáže vyrobit nejlepší medovinu, nebyl úkol
komise, ale samotných návštěvníků. Podle své chuti sami určili, která
medovina byla nejlepší (nebyl to lehký úkol, všechny vzorky byly nejlepší
kvality). Výsledek byl znám po vypití všech vzorků. Je zajímavostí, že o
komerční medoviny (dají se sehnat v prodejnách) neměli lidé tak velký zájem,
ale že medoviny malých výrobců šly nejvíc na odbyt (tím nechci o žádné
tvrdit, že je lepší nebo horší). Mnoho lidí totiž chtělo ochutnat to, co si
člověk jako je on sám podomácku uvařil.

Jediným záporným bodem této výstavy byl malý zájem výrobců medoviny. Sešlo
se nám pouze 12 vzorků z celé ČR. Vína byla 460 vzorků.

Příští ročník Koštu vína by se měl uskutečnit v dubnu roku 2003.


Jan a Martina Kolkovi

____________________________________________________________________________
Omlouváme se všem včelařům a výrobcům medoviny, ale pro technické potíže
nebylo možno tento příspěvek zveřejnit dříve.


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 829


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu