78218

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


--- 3. 6. 2004
Antwort: medocukrové těsto


priprav si 20 kg cukr moucky / krystal je nevhodny /. Potom rozpusti tie
dva kg medu v 2L horucej vody a zalej tym cukor. Za cca 14 dni to pekne
prejde a mozes cesto pouzit.
Je tu mensia spotreba medu ako pri klasickej vyrobe a hlavne sa nenarobis.
Pri klasickej vyrobe sa miesali 3 kg praskoveho cukru / moucka / s 1 kg
medu. Je to dost narocne na fyzicku pracu. Cesto je hotove asi za 1 - 2
hodiny.

Matej




Jarolím Libor
<jarolim/=/mise An: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
l.cz> Kopie:
Thema: medocukrové těsto
03.06.2004
16:47
Bitte
antworten an
"Vcelarska
konference"






Jak se dělá medocukrové těsto?
Mám 2kg medu, ze kterého chci udělat medocukrové těsto.
Cukr moučka se do medu míchá, nebo to jde i z krystalu? A kolik si ho asi
mám připravit?
Díky
Libor Jarolím
Stará Bělá




Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 6105


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Ing. Arnošt Hrdina --- 4. 6. 2004
Re: Antwort: medocukrové těsto

Já to dám do hnětače a přidávám med až to začne hrudkovatět, tak to nechám
už jen hnětat .
Nedělám toho moc, takže můžu přidat cukr, když to s tím medem přeženu.
Těsto musí být tuhé. Enzymy ještě zapracují a těsto ještě po pár dnech
trochu zřidne.
Ale měl by ten med být tekutý , ale nepřehřátý !!!
Určitě se i v medocukrovém těstu štěpí za pomocí enzymů invertázy z medu
cukr na jednodušší cukry. Takže já bych určitě nelil na med vařící vodu.
Trošku studené vody ale dávám.Je to vláčnější a není taková spotřeba medu.

Ale někdo už tady uváděl poměr medu a cukru kdysi v historii konference.

Hezký den.
Arnošt

----- Original Message -----
From: <M.Osusky/=/fritz-gmbh.de>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Thursday, June 03, 2004 6:40 PM
Subject: Antwort: medocukrové těsto



priprav si 20 kg cukr moucky / krystal je nevhodny /. Potom rozpusti tie
dva kg medu v 2L horucej vody a zalej tym cukor. Za cca 14 dni to pekne
prejde a mozes cesto pouzit.
Je tu mensia spotreba medu ako pri klasickej vyrobe a hlavne sa nenarobis.
Pri klasickej vyrobe sa miesali 3 kg praskoveho cukru / moucka / s 1 kg
medu. Je to dost narocne na fyzicku pracu. Cesto je hotove asi za 1 - 2
hodiny.

Matej




Jarolím Libor
<jarolim/=/mise An: "Vcelarska konference"
<vcely/=/v.or.cz>
l.cz> Kopie:
Thema: medocukrové těsto
03.06.2004
16:47
Bitte
antworten an
"Vcelarska
konference"






Jak se dělá medocukrové těsto?
Mám 2kg medu, ze kterého chci udělat medocukrové těsto.
Cukr moučka se do medu míchá, nebo to jde i z krystalu? A kolik si ho asi
mám připravit?
Díky
Libor Jarolím
Stará Bělá



Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 6119


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
lubo --- 5. 6. 2004
Re: Antwort: medocukrové těsto

Chcel by som len tak nenapadne podotknut,ze ja robim CMC len z praskoveho cukru a pekarenskych kvasnic,ktorych dam do jedneho kila cukru tolko,kolko je potrebne na tuhu konzistenciu(nie vzdy su kvasnice rovnake).
Ma niekto nieco proti?Sem s nazormi!

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 6126


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu