78207

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

gusto (195.168.232.44) --- 11. 10. 2012

Ja všetok vosk(aj zo slnečného tavidla,aj z parného) nalámem do hliníkovej kanvy,zalejem daždovou vodou,prevarím(doma na sporáku)a cez redší uhelon prelejem do bieleho plastového vedra,ktoré sa predáva na uskladnenie medu,a nechám vychladnúť(pomaly,v termokomore nastavenej na cca 35'C..vosk je nádherný,voňavý..ak takýmto sposobom spracujem vypraté odviečkovance z panenských plástov,tak vosk je ešte krajší,výrobcovi ku ktorému som chodil"spadla sánka"ked to zbadal :-) Mám na to vyhradené dve al kanvy,v takej lepšej kvalite,z toho usudzujem,že hliník s potravinárskou úpravou by tomu vosku škodiť nemal..

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 58966


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
R. Pol�ek (85.71.180.241) --- 11. 10. 2012
Re:

Hliníkový odšťavovací hrnec, dohromady v něm tak 100 "taveb" a úplně v pořádku. Vosk i hrnec.
Kdybych ho jednou nenechal i s voskem a vodou z voští v něm přes zimu, nečistoty ve vodě nezreagovaly a hliník tak jejich působením neproděravěl, tak by byl v pořádku i dodnes.
Teď budu tedy testovat, jestli neutrální silikonový tmel na hliníku vydrží i 100 st C při vaření vosku.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 58968


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu