78400

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


R. Polášek (83.208.54.27) --- 18. 12. 2009
Re: aerosol

Pravda, na daně jsem zapomněl. Tím to vychází ještě hůř.
Dlouhodobě rentabilní včelaření asi bude dnes jen tehdy, když včelař využije nějakou místní nebo soukromou výhodu. Kvalitní včelařskou přírodu někde na 5 - 10 % rozlohy státu v chráněných oblastech. Nějaké bio, eko, organické a jiné zemědělství, kde včelař, třeba tím, že je zemědělec a že to jsou jeho pozemky, může směřovat k většímu množství kvetoucích rostlin na poli, louce a pastvině. Podobně i v lese. Nebo třeba výhodnou situaci mezi okolními zemědělci - podporují kočování i případně platí za opylování, kontakty mezi nimi, zajištěnou dopravu plus oplocený chráněný velký pozemek s příjezdem, kde je možné zimovat nějakou stovku včelstev.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 39459


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
R. Polášek (83.208.54.27) --- 18. 12. 2009
eko a biofarmy ovoce a zelenina

Tak mě napadá, máte někdo zkušenosti s těmito provozy? Ty farmy, co pěstují zeleninu a ovoce ručně na přímý prodej v bedničkách městským lidem na rozlohách tak 1 - 2 hektarů? Viděl jsem v TV záběry z farem těchto nadšenců, zeleninu a asi i ovoce prostřídané po jednotlivých kusech a intenzívně obdělávané, aby tam pořád přes celý rok na každém kousku něco dozrávalo. A připadlo mi, že z hektaru, dvou hektarů takové farmy by mohla být pro pár včelstev kvalitní, protože trvalá a souvislá snůška od cca května po srpen až září. I když zelenina většinou nekvete....

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 39460


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
(e-mailem) --- 18. 12. 2009
Re: eko a biofarmy ovoce a zelenina

To ti mohu jako zahradník původním povolání vymluvit ze zelenin a pochutin dává dobrou snůšku tak fenyk, anýz , kmín, tymián, dobromysl, V semenářských porostech pak mrkev, cibule, skupia brukvovitých. za včelařsky významné pak lze považovat akorát hořčici a kmín, tyto plodiny se pěstují na větších plochách. spíš by bylo dobré chování včel právě pro semenáře ve formě paket jen s mateří látkou pro opylování skleníků nebo chov čmeláků.

pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: R. Pol?ek <e-mail/=/nezadan>
> Předmět: eko a biofarmy ovoce a zelenina
> Datum: 18.12.2009 13:15:41
> ----------------------------------------
> Tak mě napadá, máte někdo zkušenosti s těmito provozy? Ty farmy, co pěstují
> zeleninu a ovoce ručně na přímý prodej v bedničkách městským lidem na
> rozlohách tak 1 - 2 hektarů? Viděl jsem v TV záběry z farem těchto
> nadšenců, zeleninu a asi i ovoce prostřídané po jednotlivých kusech a
> intenzívně obdělávané, aby tam pořád přes celý rok na každém kousku něco
> dozrávalo. A připadlo mi, že z hektaru, dvou hektarů takové farmy by mohla
> být pro pár včelstev kvalitní, protože trvalá a souvislá snůška od cca
> května po srpen až září. I když zelenina většinou nekvete....
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 39465


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu