76370

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Josef Křapka (77.237.138.69) --- 7. 8. 2009
Re: Nassenheider a Optimal?

>Delal jsem i smyv ale tam jsem udelal dilci chybu v rozboru doma, takze jsem zvedav co se ukaze v laborce. Doma vysla dvakrat 0 TH <
------------------------------------------------------------
Můžete tu dílčí chybu konkretizovat? U smyvu jsem nalezl ze 4 vzorků pouze 1 roztoče. To u včelstva, kde dosud nebyli roztoči na podložce nalezeni. Naopak, u včelstev se spadem
nebylo ve smyvu nic. Také čekám, co na to VÚ Dol.
JK

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 37199


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Tomáš Heřman (e-mailem) --- 10. 8. 2009
Re: Nassenheider a Optimal?

Delal jsem i smyv ale tam jsem udelal dilci chybu v rozboru doma, takze
> jsem zvedav co se ukaze v laborce. Doma vysla dvakrat 0 TH <
> ------------------------------------------------------------
> Můžete tu dílčí chybu konkretizovat? U smyvu jsem nalezl ze 4 vzorků pouze
> 1 roztoče. To u včelstva, kde dosud nebyli roztoči na podložce nalezeni.
> Naopak, u včelstev se spadem
> nebylo ve smyvu nic. Také čekám, co na to VÚ Dol.
> JK

Zdravim Vas, ani se mi moc nechce, protoze se zas ukaze co jsem to za T. :-)

Neproklepal jsem vcely a jarovou vodu ve sklenici, pouze jsem vcely jarovou vodou vice nez 10x prolil. Takze nejaky ten roztoc mohl zustat na vcele zalezly. Pospichal jsem abych mohl hned v pondeli poslat vzorky - prace kvapna houby platna. Ale zkusenost je to je nejdulezitejsi.

Kdyz uz tedy tak mam zas pribeh :-)) dostal jsem od p. Cerneho metodiku na cukrove valeni, s tim ze je to velka sranda. Viz emanuv blog. Potvrzuju, je to prdel s tresnickou na dortu a to, ze vice nez 90 procent vcel prezije dle toho jak clovek moc sejkuje.

Metodika je od amiku a nejsou uplne hloupy :-) Kdyz jsem delal smyv tak jsem vzorek odebiral tak ze jsem pres nadobku pretahl igelitovy pytlik. Oni to delaji tak ze sklepnou vcely do kbeliku a naberou vcely odmerku. Je to asi lepsi zpusob, letavky odletnou a zustanou potrebne krmicky.

Problem cukroveho valeni je v mouckovem cukru jak eman vyzkoumal. Ja si to chtel vyzkouset tak jsem vzal obyc. moucku prosatou pres jemny cednik (exituje pry super jemny - koblihovy cukr - zatim jsem nesehnal). Ze 4 vcelstev jsem vzdy odebral vzorek 300 vcel, do sklenice dal tri lzicky moucky, vysypal vcely a sejkoval. Objevil jsem hned napoprve jednoho roztoce, pak trikrat nula. Sradosti jsem ho zlikvidoval. Problem je zdrejme jen ta potrebna jemnost cukru - napada me presit pres uhelon co mam na med.

Jinak se mi to opravdu hodne libilo, je to celkem rychle, nezabiji to vcely.
T.H.




Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 37238


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu