78508

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Vojtěch (85.13.78.3) --- 17. 7. 2007
Dotaz.

Přišel Vám též tento mail?
DEAR SIR:
I AM INTERESTING FOR BUYING FROM YOUR COUNTRY FOLLOW PRODUCT:
+ CZ BLOSSON FOREST HONEY
+ QUANTITY: 5 TRUCKS.
+ QUALITY: EU QUALITY - FREE ANTIBIOTICS - ANALISIS IN QSI-BREMEN LAB.
+ CONDUCTIVITY MIN: 7.0 mS/cm. HMF: MAX. 15 mg/kg
+ UNPROCESSED OR HOMOGENISED LOTS IN TANK OF 24 MT.
+ PACKING IN DRUMS WITH 290 KG. (80 DRUMS PER TRUCK).
+ PRICE: EURO/KG DDP E-37187 ALDEATEJADA (SALAMANCA) SPAIN. OR EXWORK CZ.
+ PAYMENT: TT 20 DAYS AFTER ARRIVAL THE GOODS.
+ DELIVERIES: AUGUST TO DECEMBER 2007.
I´M WAIITING YOUR BEST OFFER.
BEST REGARDS.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 23838


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Gustimilián Pazderka (80.78.146.242) --- 17. 7. 2007
Re: Dotaz.

Španělé ... viz.
http://forum.agriscape.com/?read=27311
http://www.feyce.com/

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 23839


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Jaroslav Bernkopf (e-mailem) --- 18. 7. 2007
RE: Dotaz.

Tady

> http://www.feyce.com/

prodávají pyl ve skleničkách a říkají, že je to skvělý doplněk stravy, třeba když se rozpustí na snídani v mléku. Já jsem si vždycky myslel, že neumíme pyl štěpit a že to umí jenom včely? Jak to tedy je?

Díky
Jaroslav Bernkopf

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 23841


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
A.Turčáni (62.168.124.211) --- 18. 7. 2007
Re: Dotaz.

prodávají pyl ve skleničkách a říkají, že je to skvělý doplněk stravy, třeba když se rozpustí na snídani v mléku. Já jsem si vždycky myslel, že neumíme pyl štěpit a že to umí jenom včely? Jak to tedy je?

Díky
Jaroslav Bernkopf

Pán Bernkopf, správne ste si mysleli, je to skutočne tak. Ani včela obsah peľového zrnka nevyužije ak nie je obal tzv. exina peľového zrna rozrušený- puknutý. Práve preto včely peľové obnôžky ukladajú do buniek plásta, aby v nich prebehol proces mliečneho kvasenia s pridaním medu a slín (enzýmy).
Človek to napodobuje tak, že do prečisteného peľu (suché alebo čerstvé obnôžky) pridáva med riedený teplou vodou, v pomere 20 dag med a 0,3 lit. vody na 1 kg peľu, rozmieša na kašu a plní do dvoch 720 ml skleníc, uzatvorí a nechá 2 týždne "silážovať".
Až potom, keď peľový obal popraská môže si ho použiť rozmixovaním v rôznych koktailoch. Predpopkladám, že tak robia (peľ popísaným spôsobom upravujú) aj predávajúci, ak nie potom ľudský organizmus peľové zrnká navyužije. Anton

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 23843


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu