76195

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Pepan (e-mailem) --- 23. 6. 2006
Re: Obasah vody v medu x kvašení

ALE TO JSOU POKUSY. tY NEMAJÍ S PRAXÍ NIC SPOLEČNÉHO To bys musel do konve nasypat aspoň půl kila kvasnic.

Pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Jan Čáp <teoretik/=/bydlo.net>
> Předmět: Re: Obasah vody v medu x kvašení
> Datum: 23.6.2006 07:06:43
> ----------------------------------------
> > Nevíte z hlavy, kolik může být maximální obsah vody v medu, aniž by med
> > začal kvasit? Tuším, že je to 19%, ale nejsem si naprosto jist.
>
> Podle studie, zveřejněné před lety ve Včelařství,
> závisí kvašení medu na dvou hlavních faktorech,
> obsahu vody a obsahu spor osmofilních kvasinek.
>
> Velmi "čisté" medy nekvasí ani při obsahu vody blížící se 20%,
> kdežto infikovanější začnou po čase kvasit i při obsahu vody pod 18%.
>
> V článku na to byla tabulka s výsledky pokusů, podle které vycházelo,
> že určitá jistota je spíš pod 17 než pod 19% vody.
>
> J. Čáp
>
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 17234


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu