78167

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Pepan (e-mailem) --- 14. 2. 2006
Re:Likvidace zkva?en?ho medu.

I TOHO JE ŠKODA LZE Z NĚJ VYROBIT MEDOVINU NEBO JEJ PŘIDAT DO OVOCNÝCH KVASŮ A VYPÁLIT ZROVNA TAK KAL Z MEDOVINY

pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Radim Pol??ek <polasek/=/e-dnes.cz>
> Předmět: Likvidace zkva?en?ho medu.
> Datum: 14.2.2006 10:30:26
> ----------------------------------------
> Přítel Stonjek tady psal o vylévání zkvašeného medu do kanálu. Podle toho,
> co jsem zkoušel, takový med se dá s úspěchem použít k ochucení obilného
> šrotu pro drůbež, přidává se tak 5 - 10 % do směsi. Určitě i pro jiné
> zvířectvo. Není třeba vylévat do kanálu. Podobně usazené kvasinky z kvašení
> medoviny.
>
> R. Polášek
>
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 14654


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Radim Polášek (e-mailem) --- 14. 2. 2006
Re: Re:Likvidace zkva?en?ho medu.

Asi jak se bude komu hodit. Kdo má po ruce kvas, tak do kvasu, kdo nemá, tak
kvůli pár litrům kalu z medoviny.... Kal z medoviny, pokud je starší, může
přidávat do pálenky různé nepříjemné pachutě. O tom medu jsem napsal proto,
že na podzim jsem našel několik let zapomenutý kyblík s cca 4 kily medu, do
kterého napadalo trochu sena, smetí a různé věci. Zkrmit ho včelám mám
obavu, nevím přesně co všechno tam napadalo, zase to nebyl žádný insekticid
nebo podobné jedy, takže ty slepice to zvládají. Vrchní vrstvu jsem
rozpouštěl a filroval od smetí, ta spodní už nebude třeba.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: "Pepan" <Jo>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Tuesday, February 14, 2006 11:07 AM
Subject: Re:Likvidace zkva?en?ho medu.


I TOHO JE ŠKODA LZE Z NĚJ VYROBIT MEDOVINU NEBO JEJ PŘIDAT DO OVOCNÝCH
KVASŮ A VYPÁLIT ZROVNA TAK KAL Z MEDOVINY

pepan

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 14655


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu