75938

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Jakub ©merda --- 18. 7. 2002
Re: cena cukru

Nekde jsem cetl, ze cim vetsi cistota cukru, tak tim jsou i vetsi
krystaly. Moza to s tim i nejak souvisi a krupice by mohla byt
kvalitou horsi. Pravdepodobne tam budou slozky, ktere jsou pro vcely
obtizne stravitelne - budou se vice opotrebovavat vcely
zpracovavajici roztok a v zimnim obdobi bude vice zatizeny travici
aparat. Odpovidala by tomu i cena krupice, ktera je nizsi (logicky za
horsi kvalitu mene penez).

Kuba

Dne 17. červenec 2002, Vcelarska konference, <vcely/=/v.or.cz> napsal:

Apropo jaký je rozdíl mezi krystalem a krupicí pro využití při
> krmení? Subjektivně se mi zdá,že mají jinou chuť?
>

______________________________________________________________________
Reklama:
Kam do kina ci divadla? http://kultura.seznam.cz

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 1461


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
tata --- 19. 7. 2002
Re: cena cukru

velikost nemá s čistotou nic společného v cukrovaře se finální výrobek třídí
aľ na 8 velikostí od hrubého aľ po práąkový který má menąí sladivost protoľe
se do něj přidává ąkrob aby nestvrdl v kámen. vím to jalikoľ má maminka
dělávala vcukrovaře právě u třídiček.
----- Original Message -----
From: "Jakub ©merda" <Jsmerda/=/seznam.cz>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Thursday, July 18, 2002 9:20 AM
Subject: Re: cena cukru


Nekde jsem cetl, ze cim vetsi cistota cukru, tak tim jsou i vetsi
krystaly. Moza to s tim i nejak souvisi a krupice by mohla byt
kvalitou horsi. Pravdepodobne tam budou slozky, ktere jsou pro vcely
obtizne stravitelne - budou se vice opotrebovavat vcely
zpracovavajici roztok a v zimnim obdobi bude vice zatizeny travici
aparat. Odpovidala by tomu i cena krupice, ktera je nizsi (logicky za
horsi kvalitu mene penez).

Kuba

Dne 17. červenec 2002, Vcelarska konference, <vcely/=/v.or.cz> napsal:

Apropo jaký je rozdíl mezi krystalem a krupicí pro využití při
> krmení? Subjektivně se mi zdá,že mají jinou chuť?
>

______________________________________________________________________
Reklama:
Kam do kina ci divadla? http://kultura.seznam.cz


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 1469


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
jkala --- 28. 7. 2002
jemný krystal

Ve starším včelařství jsem četl, že i jemnější pískový cukr se dá krmit přes
prosakovací víčka. Stačí na cukr ve sklenici nasypat trochu jemného
praného ) štěrku ( pruměr 3 až 8mm), nebo hrubého bílého písku ( jemné
součásti odstranit přes síť proti mouchám). Vrstva by měla být asi 1 až 2
cm. Pak zalít vodu do plné sklenice, nasadit víčko, na víčko položit talířek
a šikovně i s talířkem obrátit sklenici dnem vzhůru. Zatočit se sklenicí,
štěrk se usadí na vnitřní ploše víčka, dírky se cukrem ani štěrkem neucpou.
Šikovnému neukápne, včely vyberou cukr stejně dobře, jako hrubý krystal.
Josef Kala
pepa.kala/=/volny.cz
http://gw.dup.cz/vcelam/cejka/index.html


> velikost nemá s čistotou nic společného v cukrovaře se finální výrobek
třídí
> až na 8 velikostí od hrubého až po práškový který má menší sladivost
protože
> se do něj přidává škrob aby nestvrdl v kámen. vím to jalikož má maminka
> dělávala vcukrovaře právě u třídiček.
> ----- Original Message -----
> From: "Jakub Šmerda" <Jsmerda/=/seznam.cz>
> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
> Sent: Thursday, July 18, 2002 9:20 AM
> Subject: Re: cena cukru
>
>


---
Odchozí zpráva neobsahuje viry.
Zkontrolováno antivirovým systémem AVG (http://www.grisoft.cz).
Verze: 6.0.375 / Virová báze: 210 - datum vydání: 10.7.2002


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 1491


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
jkala --- 30. 7. 2002
Re: jemný krystal

Tak hned v zápětí reaguji na svůj příspěvek. Přes víčko s malým počtem
otvorů ( podněcovací) to s tím štěrkem moc ideálně nefunguje. Krmné ( s
mnoha otvory ) jsem neměl po ruce a nezkoušel jsem. Ale úplně ten nápad
nechci zatratit, když se přijde na něco lepšího jak krmit jemný krystal bez
pracného rozmíchávání nebo teplého roztoku bylo by to fajn.
Dost špatně chápu, proč je hrubý tak drahý a málo dostupný.
Josef Kala
pepa.kala/=/volny.cz
http://gw.dup.cz/vcelam/cejka/index.html


----- Original Message -----
From: jkala <pepa.kala/=/volny.cz>
To: Vcelarska konference <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Sunday, July 28, 2002 7:16 PM
Subject: jemný krystal


> Ve starším včelařství jsem četl, že i jemnější pískový cukr se dá krmit
přes
> prosakovací víčka. Stačí na cukr ve sklenici nasypat trochu jemného
> praného ) štěrku ( pruměr 3 až 8mm), nebo hrubého bílého písku ( jemné
> součásti odstranit přes síť proti mouchám). Vrstva by měla být asi 1 až 2
> cm. Pak zalít vodu do plné sklenice, nasadit víčko, na víčko položit
talířek
> a šikovně i s talířkem obrátit sklenici dnem vzhůru. Zatočit se sklenicí,
> štěrk se usadí na vnitřní ploše víčka, dírky se cukrem ani štěrkem
neucpou.
> Šikovnému neukápne, včely vyberou cukr stejně dobře, jako hrubý krystal.
> Josef Kala
> pepa.kala/=/volny.cz
> http://gw.dup.cz/vcelam/cejka/index.html
>
>
> > velikost nemá s čistotou nic společného v cukrovaře se finální výrobek
> třídí
> > až na 8 velikostí od hrubého až po práškový který má menší sladivost
> protože
> > se do něj přidává škrob aby nestvrdl v kámen. vím to jalikož má maminka
> > dělávala vcukrovaře právě u třídiček.
> > ----- Original Message -----
> > From: "Jakub Šmerda" <Jsmerda/=/seznam.cz>
> > To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
> > Sent: Thursday, July 18, 2002 9:20 AM
> > Subject: Re: cena cukru
> >
> >
>
>
> ---
> Odchozí zpráva neobsahuje viry.
> Zkontrolováno antivirovým systémem AVG (http://www.grisoft.cz).
> Verze: 6.0.375 / Virová báze: 210 - datum vydání: 10.7.2002
>
>
>


---
Odchozí zpráva neobsahuje viry.
Zkontrolováno antivirovým systémem AVG (http://www.grisoft.cz).
Verze: 6.0.375 / Virová báze: 210 - datum vydání: 10.7.2002

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 1498


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Jakub ©merda --- 31. 7. 2002
Re: Re: jemný krystal

Letos jsem koupil krystal s malymi krystaly - ciste z ekonomickych
duvodu (byl levny). Domnival jsem se, ze s nim budou problemy a ze se
mi budou ucpavat krmitka, coz se mi stavalo v minulych letech, kdyz
jsem mel slabsi vcelstva a male uly (moravske univerzaly). Krmim
stropnimi prosakovacimi krmitky, kdy 3kg cukru zaliji vodou az po
okraj 4l sklenice - tedy zadne rozmichavani ci rozehrivani. Jsem mile
prekvapen - mam jiz skoro zakrmeno a k ucpani doslo jen zcela
vyjimecne.

Zaverem: pokud jsou silna vcelstva nemaji problemy ani s odberem
"jemnejsiho" krystalu. Mozna jeste odberu pomohlo, ze jsem prohodil
nastavky a krmim primo do plodiste. Dulezite take je, aby vcely mely
roztok kam ukladat. Pokud jim seberete nastavky, tak roztok neberou,
protoze ho nemaji kam dat - tedy ne proto, ze by ho nemohly odebrat.

Kuba

>Ale úplně ten nápad
> nechci zatratit, když se přijde na něco lepšího jak krmit jemný krystal bez
> pracného rozmíchávání nebo teplého roztoku bylo by to fajn.

______________________________________________________________________
Reklama:
Seznam Prace - Hledate praci nebo menite zamestnani? http://prace.seznam.cz

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 1500


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu