78125

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Jaroslav Sedlák --- 6. 7. 2002
tavidlo

Inspirovan Vasimi zpravami na Internetu jsem dnes udelal pokus s
improvizovanym tavidlem.Na nizky nastavek Optimali jsem dole pribil sololit,
dovnitr dal stary pekac s cernym smaltem a nahoru dve tabulky skla- co dum
dal- aby to prikryly. Tmavsi sous se za pul hodiny tavila a asi za hodinu
bylo vytaveno. Ocko jsem musel otevrit, ale i tak se na skle srazela voda.
Jak tomu zabranit? Vidim ,ze to jde a budu konstruovat radne tavidlo s
izolaci.
Zdravi Jarka

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 1411


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Jiri Borik --- 7. 7. 2002
Re: tavidlo

On Sat, 6 Jul 2002, Jaroslav Sedlák wrote:

> Ocko jsem musel otevrit, ale i tak se na skle srazela voda. Jak tomu
> zabranit?

Me se obcas voda na skle srazi take - hlavne pokud tavim plasty s plodem
(treba vyrezanou trubcinu). Rekl bych, ze to pri taveni az tolik nevadi.
Pokud by v tavidle byly nejake vetraci otvory, unikalo by zbytecne teplo.
Jednodussi je pak nechat tavidlo otevrene vyvetrat (treba pres noc).

Jirka Borik <jiri.borik/=/volny.cz>


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 1412


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu