78079

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Josef Šamalík --- 26. 6. 2002
Kvasici med

Ahoj pratele!!

Mam opet jeden z dotazu.
Nikdy jsem nemel problem s kvasenim medu a rozbory mi vzdy ukazaly
tak 18% vody, coz je dost dobry. Ale z lonskeho prodeje se mi vratilo
asi 7 kg zkvaseneho medu. Mozna je zajimavy, ze to vzdy byl med
pastovany. Dotaz ted zni: Je mozne, pokud se do medu pri pastovani
dostane vice vzduchu (bublinek), ze by to byla pricina zkvaseni
medu???

At nam to bzuci!!

Jose

______________________________________________________________________
Reklama:
Jake bude pocasi? http://pocasi.seznam.cz

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 1356


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Baudis Jan P. --- 27. 6. 2002
Re: Kvasici med


Příčina bývá v tom, že pastovaný med byl skladován někde na slunci
nebo v teple. Na povrchu se pak vytvoří vrstvička řídkého ztekuceného
medu, která snadno zkvasí.

U pastovaného medu je nutno upozorňovat zákazníky, aby jej skladovali
na místě bez přímého oslunění a chránili jej před zvýšenou teplotou.




> Nikdy jsem nemel problem s kvasenim medu a rozbory mi vzdy ukazaly
> tak 18% vody, coz je dost dobry. Ale z lonskeho prodeje se mi vratilo
> asi 7 kg zkvaseneho medu. Mozna je zajimavy, ze to vzdy byl med
> pastovany. Dotaz ted zni: Je mozne, pokud se do medu pri pastovani
> dostane vice vzduchu (bublinek), ze by to byla pricina zkvaseni
> medu???




J. P. Baudiš

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 1362


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Jiri Borik --- 28. 6. 2002
Re: Kvasici med

On Wed, 26 Jun 2002, Josef Šamalík wrote:

> Nikdy jsem nemel problem s kvasenim medu a rozbory mi vzdy ukazaly
> tak 18% vody, coz je dost dobry. Ale z lonskeho prodeje se mi vratilo
> asi 7 kg zkvaseneho medu. Mozna je zajimavy, ze to vzdy byl med

Mam podobnou zkusenost, take mi loni nekolik lahvi pastovaneho medu na
povrchu kvasilo. Domnival jsem se, ze je to vetsim obsahem vody (obsah
vody nemam moznost merit, ale med v nekterych nadobach se mi pred
pastovanim zdal ridsi nez jine).

Vetsina kvasiciho medu byla delsi dobu uskladnena v teple, coz zminoval
jako chybu pritel Baudis. Med kvasil pouze na povrchu, pokud se sebrala
ridsi povrchova vrstva, byl zbyly med chutove i vuni bez zavad. U sklenic,
ktere byly uskladnene v chladu jsem zadne problemy nemel.

Jirka Borik <jiri.borik/=/volny.cz>



Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 1364


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu