78508
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Eman (84.244.109.94) --- 16. 10. 2005
Re: Produkujte med a držte hubu
Taky si myslím, že to je Richarde tvoje iluze. Mě zas někdy připadá, že to s tou kvalitou medu možná trochu přeháníme. A lidi to ani neocení.
Srovnejte to s tím, co vyvádějí řezníci s masem - a tak to dělali vždycky, jen se to nezveřejňovalo. A tam jde o život, ne jako u medu, který nikomu neublíží (kromě cukrovkářů :-)).
Já vím (a mám to vyzkoušený), jak udělat pěkný tekutý med aby vydržel dlouho být takový, jak to většina zákazníků z neznalosti vyžaduje. Vysoké % lidí chce med pěkně zlatavý, tekutý a hlavně pokud možno levný. Ode mne ho ale nedostanou, jen je budu otravovat vysvětlováním co má kvalitní med obsahovat a co ne. Pomalu to zabírá a všiml jsem si, že když to pochopí, tak to předávají dál.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12629
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Richard Šimko (212.11.112.211) --- 16. 10. 2005
Re: Produkujte med a držte hubu
Jasně že lidi chtěj tekutý med a také do kola vysvětluji jak je to s krytalizací. Akorát včera mě překvapilo tvrzení jedné mé příbuzné. Údajně ji nějaký včelař řekl, že mám asi divný med, když mi krystalizuje. On měl tvrdit, že jim prý med "nezcukernatí". Nechtěla mi říci, který včelař. Buď kecala ona, nebo ten včelař.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12630
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Petr Lokvenc (e-mailem) --- 16. 10. 2005
Re: Produkujte med a drte hubu
Co by kecali :-) ? Já taky nemám rád, když někdo říká, že mi med cukernatí - laika to svádí k představě, že kdovíco ten včelař s tím medem a cukrem nevyvádí ... Med prostě jen krystalizuje - a je to jeho přirozená vlastnost...
----- Original Message ----- From: "Richard imko" <vcelar.rs/=/tiscali.cz> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Sunday, October 16, 2005 4:02 PM Subject: Re: Produkujte med a drte hubu
... On měl > tvrdit, že jim prý med "nezcukernatí". Nechtěla mi říci, který včelař. Buď > kecala ona, nebo ten včelař. >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12632
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Daniel Prokeš (e-mailem) --- 16. 10. 2005
Re: Produkujte med a držte hubu
:o)) ----- Original Message ----- From: "Petr Lokvenc" <lokvenc.petr/=/volny.cz> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Sunday, October 16, 2005 4:53 PM Subject: Re: Produkujte med a drte hubu
> Co by kecali :-) ? Já taky nemám rád, když někdo říká, že mi med > cukernatí - laika to svádí k představě, že kdovíco ten včelař s tím medem > a cukrem nevyvádí ... Med prostě jen krystalizuje - a je to jeho přirozená > vlastnost... > > ----- Original Message ----- > From: "Richard imko" <vcelar.rs/=/tiscali.cz> > To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> > Sent: Sunday, October 16, 2005 4:02 PM > Subject: Re: Produkujte med a drte hubu > > > ... On měl >> tvrdit, že jim prý med "nezcukernatí". Nechtěla mi říci, který včelař. >> Buď >> kecala ona, nebo ten včelař. >>
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12633
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu