78674
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Eman (194.149.115.135) --- 10. 10. 2005
Re: E270 - kyselina mlecna
>...by se v případě místně zeslabené stěny
nebo nějaké skryté prasklinky mohl rozpadnout i při velice nízkém tlaku
------------
Tuhle moudrost jsem experimentálně ověřil :-(.
Jinak tvé vysvětlení proč začínat s větším množstvím mi připadá asi tak logické, jako že 150 kg člověk má proti 75 kg 2x nižší pravděpodobnost, že onemocní chřipkou. V praxi to bývá někdy naopak. Podotýkám, že vždy předpokládám převaření roztoku a sterilní nádoby a pomůcky. Logické mi přijde vysvětlení, že začátečník z neznalosti něco zanedbá a ze šetrnosti se mu 10 litrů bude pro začátek zdát moc.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12553
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Petr Lokvenc (e-mailem) --- 10. 10. 2005
Re: E270 - kyselina mlecna
Jde v podstatě o biologický proces a ten vyžaduje určité podmínky. Biologická rovnováha se také snadněji udržuje ve větším akváriu než menším...
----- Original Message ----- From: "Eman" <e-mail/=/nezadan> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Monday, October 10, 2005 11:45 AM Subject: Re: E270 - kyselina mlecna
> Jinak tvé vysvětlení proč začínat s větším množstvím mi připadá asi tak > logické, jako že 150 kg člověk má proti 75 kg 2x nižší pravděpodobnost, že > onemocní chřipkou. V praxi to bývá někdy naopak. Podotýkám, že vždy > předpokládám převaření roztoku a sterilní nádoby a pomůcky. Logické mi > přijde vysvětlení, že začátečník z neznalosti něco zanedbá a ze šetrnosti > se mu 10 litrů bude pro začátek zdát moc.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12554
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Radim Polášek (e-mailem) --- 10. 10. 2005
Re: E270 - kyselina mlecna
Tady by se dalo říct, že člověk vysoký metr 80 a vážící 40 kilo onemocní xkrát častěji než člověk vážicí 75 kg a stejně vysoký. Jinak to je přirozeně každého věc, v čem a v jakém množství kvasí. A jelikož máme doma sbírku demižónů od pětilitrových po padesátilitrový ( zřejmě původně na kyselinu), v mládí jsem v nich intenzívně zkoušel sice medovinu ne, ale různá "vína" od jablečného moštu přes jablečný mošt obohacený pro lepší chuť nastrouhanými jablky a hruškami, různé mixy z rybízu, angreštu a třešní až po "víno" z vyřazených zavařenin a sirupů nebo ze zbytků z drobného ovoce po získání šťávy v odšťavovacím hrnci. Sice většina končila v kvasu na pálení, ale určité zkušenosti s různými objemy jsem získal.
R. Polášek
----- Original Message ----- From: "Eman" <e-mail/=/nezadan.iol.cz> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Monday, October 10, 2005 11:45 AM Subject: Re: E270 - kyselina mlecna
> >...by se v případě místně zeslabené stěny > nebo nějaké skryté prasklinky mohl rozpadnout i při velice nízkém tlaku > ------------ > Tuhle moudrost jsem experimentálně ověřil :-(. > > Jinak tvé vysvětlení proč začínat s větším množstvím mi připadá asi tak > logické, jako že 150 kg člověk má proti 75 kg 2x nižší pravděpodobnost, že > onemocní chřipkou. V praxi to bývá někdy naopak. Podotýkám, že vždy > předpokládám převaření roztoku a sterilní nádoby a pomůcky. Logické mi > přijde vysvětlení, že začátečník z neznalosti něco zanedbá a ze šetrnosti > se mu 10 litrů bude pro začátek zdát moc.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12558
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu