78498
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
| - (e-mailem) --- 9. 10. 2005
Re: E270 - kyselina mlecna
Neni dulezita velikost demizonu (muzete kvasit i hrnicek), ale pristup vzduchu. Pri prvnim, tzv. bourlivem kvaseni se demizon neplni cely, nechava se petina az ctvrtina (podle celkoveho mnozstvi kapaliny) prazdna, aby nedoslo k vytekani a strikani ven. Pri druhem kvaseni musi byt naopak demijon plny az po zatku a je treba behem mesicu neustale doplnovat budto z jineho demizonu nebo jiz hotovou medovinou. Pokud bude mit vzduch pristup k povrchu kapaliny v demijonu, vytvori se tzv. kris a medovina zoctovati. (Medovy ocet ale je take vynikajici!) Kvaseni probiha asi tak pul roku.
D. Helmut
--- Original Nachricht --- Absender: Jan Cervenka Datum: 09.10.2005 20:38
>Dobry den, > >neni to primo k tematu kyseliny, ale souvisi to s medovinou - jaka je nejmensi >mozna velikost demizonu, aby se medovina povedla ? Staci 10 l? > >Honza > > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12545
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu