78083

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



--- 26. 4. 2002
RE: Kurs : senzorika medu

A co bílý komaxit? Před časem tady někdo psal, že má potravinářský atest.

Zdeněk Čejka



>Materiály pro styk s medem:
>
>1.) nerez (musí být speciální - potravinářský, jinak jsou tam těžké kovy).
>
>2.) pocínovaný plech (už spíše minulost). Musí tam být tlustá vrstva cínu
>(ze Slovenska byl špatný, z bývalé NDR byla dobrá kvalita).
>
>3.) Hliník (mlékařské konve) - vyhovuje.
>
>4.) Sklo
>
>5.) Eprosin bílý (vynikající na opravy starších medometů); Epolex (barvy
>laky Hostivař)
>
>6.) Plasty - co je vyrobeno pro použití v kuchyni, to vyhovuje. U větších
>nádob - zeptat se výrobce, zda materiál odpovídá pro přímý styk s
>potravinami. V případě pochyb, vystlat nádobu PE pytlem (mikroten), který
>vyhovuje (viz pytlíky v supermarketech na potraviny).

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 891


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Havlík Petr - odpovědi
Předchozí:Josef Kawulok -






Klikněte sem pro nápovědu