78252

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



gupa (93.92.52.23) --- 12. 7. 2023
Re: Zprávy z tisku (77137) (77141) (77142) (77144) (77147) (77149) (77151) (77152) (77153) (77157) (77158) (77160) (77161) (77162)

Mé zkušensti velí že infekční tlak u zvápenatění se snižuje zvýšením příjmu sladin - potravy do úlu, tím dochází k ředění. Významný je spíš tekutý podíl než pevný. tz. nektar lépe ředí patogena v medovým volátku z kterého se živí plod. Pyl je jeho příčinou ale až v nějaké další fázi přeměny takového úlového pylového biofilmu v živnou půdu pro zvápenatění.

Potom třeba stačí zvýšit vlhkost na jaře a zvápenatění propukne díky klíčení na vlhčích místech díla s takovým biofilmem.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 77163


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:gupa - ... po vinařích obce
Předchozí:R. Polasek - Re: Zprávy z tisku


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu