78207

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



gupa (93.92.52.23) --- 26. 4. 2023
Re: Hmf (76877) (76878) (76880) (76882)

Jasné, že tohle si musí každý pohlídat, aby neposlal do prodeje něco " úředně závadného", i když reálná závadnost z hlediska zdraví neexistuje. Je to prostě potenciální opruz, se kterým se mhsí při skladování a následném ptodeji počítat a zařífit se tak, aby k problému nedošlo.<

Ale kdo hledá ten najde, jak moc klesne diastatická aktivita u medu za rok? Nebo několikrát ohřívaného? Nebo prostě převařeného? Na nulu. To kontrolora ohřeje na duši při vypisování pokuty za nekvalitní med. Zatím mne jediné vychází nějak zpopularizovat termín pekařský med. Pokud se použije může včelař zaněj schovat cokoli co vypadá jako med a přitom má normu posunutou do míry menších postihů po kontrolách.

A to hledání a pružinoný vzrůst HMF zatím hledám, ale dávám si to do souvisloti s krystalizací u zamražení medu. Med pokud se zamrazí, úplně jinak krystalyzuje, stejně med, který je třeba 500MPa konzervován, nebo med ohřátý přes mikrovlnku, nebo kavitací. Pokud se na med vyvíjí jiný fyzický tlak tak díky tomu dojde s jinou krystalizací (mnohem jemnější) k jistému promíchávání a stím promícháváním se aktivují reakce které by jinak u medu v klidu v studeném sladu neprobíhaly. Ale doufám že to najdu, musím to hledat pročítáním naskenovaných listů bez OCR a to jde pomalu. Přecijen je to doba před 25 lety jiná než dnes.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 76892


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Gusto - Re: Hmf
Předchozí: - Re: Počasí


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu