78613
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- (93.92.52.23) --- 12. 12. 2019
Re: vcelarisobe.cz (73662) (73663)
Prosím Vás jestli takové věci projednáváte s MZe, bez konstruktivních a proveditelných návodů, měli jste se tam raději jen ožrat, dát si dole řízek zatleskat si jet hned první den dom. A už vůbec ne otom psat.
Kontroly zpracoven medu jsou věc vyřízená, kontroly jsou tak časté a tak náročné, žeby je nevydržel ani jeden normální včelař v linii do 150 včelstev a ani jeden včelař nad tutuo hranici. Věc kontrol medu co se sem dováží je jen a pouze věc SVS. Obchodník a český balič dnes nemá možnost jak takovou proceduru ovlivnit. Vina je pouze na SVS která provádí vzorkování v kontejnerech. Pokud nemá technické možnosti jak otestovat každý barel zvlášť, tak napište ministrovy ať dá SVSce prostředky a lidi aby to dělali. Doté doby mlátíte prázdnou slámu.
Body kontrol by měly být v systému a systém by měl kontrolovat i případně podezřelé pohyby medu nad nakoupené a vykoupené množství.
Ještě že nemám takové sleziny rád a nevyhledávám takové traumatické konference byť profesionálně řízené p. Titěrou
..........
>Včelí produkty, kvalita a realizace byla další projednávaná oblast. Bylo konstatováno, že med je jednou z nejčastěji falšovaných potravin, ale i to, že „výroba“ těchto falzifikátů zcela jistě neprobíhá v maloprovozech. Sem by se měla zaměřit kontrola ze strany České obchodní inspekce a Státní veterinární správy a hlavně bude třeba ujednotit metodiky kontroly, protože každý postupuje podle jiných parametrů.<
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 73670
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu