78210

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



jkala --- 20. 7. 2004
Re: cukernatění medu (6622)

To nevím, ale silně přehřátý květový med neztuhne ani mně.
Jen na okraj: protože med obsahuje cukry ( jednoduché i složité ) nemůže
"cukernatět", med krystalizuje, tuhne. Myslím, že už pouhé používání správné
terminologie může v očích laické veřejnosti pozvednout jim známého včelaře
na úroveň odborníka. A u odborníků se nakupuje ( nejen med ) nejlépe:-)).
Letos se mi konečně podařilo téměř všechen květový med zpastovat a nijak ho
tepelně neupravovat. A on už stejně po mně nikdo ani jiný med nechce.
Protože kdo chce zdravě žít, konzumuje med od místního včelaře ( regionálně
specifické druhy pylu, posílení imunity atd. )
Pepa Kala

----- Original Message -----
From: Jiří Vávra <vavraj/=/centrum.cz>
To: <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Tuesday, July 20, 2004 9:33 PM
Subject: cukernatění medu


Může mi někdo prozradit jak to dělají distributoři, že medy v obchodech
necukernatí. Mě zcukernatí za 14 dní. Dík za radu!


---
Odchozí zpráva neobsahuje viry.
Zkontrolováno antivirovým systémem AVG (http://www.grisoft.cz).
Verze: 6.0.725 / Virová báze: 480 - datum vydání: 19.7.2004


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 6625


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:jkala - Re: Překládání rojů
Předchozí:jkala - Re: Aerosol


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu