78185

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



(e-mailem) --- 23. 8. 2013
vĹĄeobecnÄ?


Přítel  Pozdržálek  má na všechny  neduhy ve včelaření recept,který již po
několik let zde na konferenci uplatňuje.

Pro mne je platný člen této konference,který vydržel přes veškeré peripetie
řekněme za poslední 3 - 4 roky.

Ale přesto bych měl k jeho posledním  výrokům 2 poznámky. Za prvé , ad 1: 

" med do výkupu se prodával za 35.-Kčs ať byl jakýkoliv", nikdo neměřil
vodivost ani obsah vody,jediný problém v té době byl nedostatek

konví,takže zajetí včelaři je obdrželi a ti ostatní mnohdy měli smůlu.Potud
má pravdu. Prodej  ".dnes ze dvora  "- nebylo 60 - 80,.Kčs,ale kolem 40.-
Kčs, to je také třeba podotknouti.Takže př.Pozdržálek v tomto pravdu nemá...

Za druhé :  ad 2 : Zatopení úlu cukerným roztokem.Zde má pravdu,že nezbývá 
než několika kybly vody tento roztok spláchnout,tím jej zředit

a zabránit náletu včel a poté i loupeži . Mravenci by v tomto případě
zajisté nepomohli. Takže zbývá otázka,proč se tomu včelaři taková věc stala.
Zajisté to není tím víčkem,myslím originál a ne doma dělán ,ale špatně
postaveným ůlem,který je nakloněn na nějakou stranu a potom se to stává.
Takže ten,který krmí tímto způsobem,musí dbát na to,aby jeho úly  stály v
rovině a pak se mu to nestane.
Také jsem se zasmál při čtení poptávky,že koupí řepkový med.Myslím,že to
byla nadsázka od toho člověka,který ví,že řepkový med v našich končinách
letos neviděti.Já jsem tomu velice nerad,řepkový a jarní med  mám nejraději
na slazení jak čaje,tak kávy a místo toho letos mám ten tmavý,stále tekutý,
který mi ale nechutná. Nebudu to řešit inzerátem ale počkám si na příští
jaro,kdy doufám že bude lepší letošního.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 62152


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:vcelka1978 - Re:krmenĂ­
Předchozí:R. Polďż˝ek - Re: Zatopení úlu cukerným roztokem






Klikněte sem pro nápovědu